Een brede vakopleiding voor meer kansen op de arbeidsmarkt

Nimeto Utrecht, mbo vakschool voor creatieve ruimtemakers, richt zich op krachtig beroepsonderwijs door haar opleidingen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij het beroepenveld. Praktijkgericht onderwijs bereidt studenten goed voor op een snel veranderende arbeidsmarkt. Als vakschool staan wij midden in de samenleving en onderhouden wij intensieve contacten met de branches waar wij voor opleiden. Jaarlijks organiseren wij relatiedagen en symposia over uiteenlopende thema's. Wij nodigen inspirerende sprekers en talentvolle oud-studenten uit en tonen met trots het professionele eindwerk van onze studenten. Onze relaties zijn voor ons van essentieel belang. Wij werken graag samen!

  

Stagebedrijven en relaties

Wij zijn trots op de samenwerking die wij hebben met onze stagebedrijven en relaties. Samen creëren we voor onze studenten actueel onderwijs en goede stageplaatsen bij erkende leerbedrijven. Het belang van onze samenwerking is om van en met elkaar te leren. Zo kunnen wij onze studenten opleiden tot toekomstige vakmensen die hun weg weten te vinden in de branche waar wij voor opleiden. 

Aanmelden Stageplaats
Voor het aanmelden van een stageplaats of het inzetten van een stagiair kunt u contact opnemen met ons stagebureau op tel. +31(0)30-2714624. U kunt ook een e-mail sturen naar de bedrijfscoördinator van de desbetreffende opleiding.

Bedrijfscoördinator PVO, RES en S | Willem Sevensma | w.sevensma@nimeto.nl 

  • Projectmanager Vastgoedonderhoud (PVO)
  • Specialist Restauratie en Decoratie (RES)
  • Schilder (S)

Bedrijfscoördinator MC | Marjan Reuzenaar | m.reuzenaar@nimeto.nl

  • Media en Communicatie (MC)

Bedrijfscoördinator SIV  en SP| Liduine Smals | l.smals@nimeto.nl

  • Styling, Interieur en Vormgeving (SIV)
  • Styling en Presentatie (SP)

Bedrijfscoördinator SIGN, SW en SDB | Annechien Deurloo | a.deurloo@nimeto.nl

  • (Allround) Signmaker (SIGN)
  • Signmaking en Wayfinding (SW)
  • (Allround) Stand- en Decorbouw (SDB)

Stagegids
De stagegids voor schooljaar 2018/2019 kunt u hier downloaden.

SBB
Als vakschool zijn wij verbonden aan Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB is door de overheid verantwoordelijk gesteld erkende beroepsopleidingen te ondersteunen, leerbedrijven te begeleiden en te erkennen. Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten een praktijkopleiding te bieden bij een erkend leerbedrijf. Op stagemarkt.nl kun je zoeken naar een geschikt stage-bedrijf bij jou in de buurt. Meer informatie over SBB vind je hier.  

Internationalisering bij Nimeto

Veel bedrijven zijn internationaal actief of zijn sterk verweven met het buitenland. Om die reden staat internationalisering hoog op de agenda van Nimeto. Al geruime tijd zijn er warme contacten met het buitenland, waarbij het uitwisselen van ervaringen met zowel docenten van andere scholen als bedrijven heel belangrijk is. De jaarlijkse projecten van de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie in Frankrijk, maar ook heel recent de uitwisseling met studenten van het Technisch Instituut Heilige Familie in Brugge zijn mooie voorbeelden van internationale samenwerking.

 

[Samenwerking met studenten en docenten bij het Technisch Instituut Heilige Familie in Brugge]

Erasmus+ en World+ beurs
Daar waar studenten eerder de mogelijkheid kregen om hun stage in het buitenland door te brengen, kunnen we nu met behulp van de Erasmus+ beurs meer studenten met financiële hulp naar het buitenland begeleiden. Buitenlandse stages worden veelal binnen Europa doorgebracht, maar ook daarbuiten zijn m.n. de Nederlandse Antillen heel populair om werkervaring op te doen. Nimeto biedt ook deze groep studenten een financiële ondersteuning met de World+ beurs.

     

Binnen ons onderwijs bepaalt de student de beroepsroute door keuzes te maken en zo zijn kennis op bepaalde vakgebieden te verdiepen of te verbreden. Die keuzes kan hij maken bij projecten, stages en de keuzedelen. Vier keer per jaar kiezen studenten uit verschillende, door het bedrijfsleven aangeboden, projecten.

Projectperiodes schooljaar 2018-2019:
1: 29-10 t/m 11-11-2018
2: 14-01 t/m 27-01-2019
3: 01-04 t/m 14-04-2019
4: 17-06 t/m 30-06-2019

Het bureau bedrijfscontacten van Nimeto Utrecht komt graag in contact met bedrijven en non-profit organisaties die projecten door onze studenten willen laten uitvoeren. De studenten leveren de arbeid. De eventuele materiaal-, en reiskosten worden door de opdrachtgever verzorgd. Het projectonderwijs is een perfecte manier om uw bedrijf of branche onder de aandacht te brengen van toekomstige stagiaires of werknemers.

Heeft u een interessante opdracht of wilt u meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden? Download onze brochure 'Projectonderwijs' voor meer informatie over het projectonderwijs en de contactgegevens van onze bedrijfscoördinatoren.

Decanen en docenten

Voorlichting
Met decanen en docenten van het voortgezet onderwijs onderhouden wij intensieve contacten. Dit zijn belangrijke contacten om nieuwe studenten zo goed mogelijk te informeren en te helpen bij hun zoektocht naar een creatieve opleiding. Wij verzorgen daarom jaarlijks voorlichtingen op diverse middelbare scholen in de regio Utrecht en daarbuiten voor leerlingen in het 3e en 4e jaar van het vmbo, mavo en havo. Docenten van Nimeto Utrecht vertellen graag meer over onze opleidingen en vakgebieden tijdens een voorlichtingsavond op locatie. Ook studenten van de verschillende opleidingen gaan graag mee ter ondersteuning. Wil je meer informatie hierover of een voorlichtingsmarkt aan- of afmelden? Neem dan contact op met de afdeling Communicatie via comvoor@nimeto.nl t.a.v. Sophie van Keulen.

Samenwerking scholen
Wij werken nauw samen met diverse scholen in de regio en de gemeente. Het doel van deze samenwerking is om de krachten te bundelen bij het begeleiden van jongeren op hun unieke pad naar kansrijke deelname aan de samenleving. Informatie over hoe wij dit doen vind je op schoolwerkt.

Hogescholen en Kunstacademies

Jaarlijks meldt circa 30% van onze gediplomeerden zich aan bij een hbo-vervolgopleiding. Om onze derde en vierdejaars studenten te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding nodigen wij hogescholen en kunstacademies uit om zich te komen presenteren tijdens een klassikale voorlichting en een informatiemarkt. Studenten zijn verplicht zich te oriënteren en bezoeken vaak samen met hun ouders deze voorlichtingen. Informatie aanvragen kan via comvoor@nimeto.nl.

Verhuur

Wij verhuren ons gebouw met moderne ruimtes voor meerdere (zakelijke) doeleinden. Het gebouw is centraal gelegen in een rustige en goed bereikbare wijk van Utrecht. De verschillende lokalen en ruimtes zijn op doordeweekse avonden en op zaterdag beschikbaar voor verhuur. Informatie over de voorwaarden vind je hier.

Voor vragen of een offerte kun je contact opnemen met de facilitaire dienst 
tel. +31(0)30-2714624 of +31(0)6-22994513 of mail naar nimeto@nimeto.nl o.v.v. verhuur.