Een brede vakopleiding voor meer kansen op de arbeidsmarkt

Nimeto Utrecht, mbo vakschool voor creatieve ruimtemakers, richt zich op krachtig beroepsonderwijs door haar opleidingen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij het beroepenveld. Praktijkgericht onderwijs bereidt studenten goed voor op een snel veranderende arbeidsmarkt. Als vakschool staan wij midden in de samenleving en onderhouden wij intensieve contacten met de branches waar wij voor opleiden. Jaarlijks organiseren wij relatiedagen en symposia over uiteenlopende thema's. Wij nodigen inspirerende sprekers en talentvolle oud-studenten uit en tonen met trots het professionele eindwerk van onze studenten. Onze relaties zijn voor ons van essentieel belang. Wij werken graag samen!

  

Stagebedrijven en relaties

Wij zijn trots op de samenwerking die wij hebben met onze stagebedrijven en relaties. Samen creëren we voor onze studenten actueel onderwijs en goede stageplaatsen bij erkende leerbedrijven. Het belang van onze samenwerking is om van en met elkaar te leren. Zo kunnen wij onze studenten opleiden tot  vakmensen die hun weg weten te vinden in de branches waar wij voor opleiden. 

Aanmelden stageplaats
Voor het aanmelden van een stageplaats of het inzetten van een stagiair kunt u contact opnemen met ons stagebureau op telefoonnummer +31(0)30-2714624. U kunt ook een e-mail sturen naar de bedrijfscoördinator van de desbetreffende opleiding.

Bedrijfscoördinator VP, RES en S | Willem Sevensma | w.sevensma@nimeto.nl 

  • Vastgoedadviseur en Projectmanager (VP)
  • Specialist Restauratie en Decoratie (RES)
  • (Gezel) Schilder (S)

Bedrijfscoördinator MC | Marjan Reuzenaar | m.reuzenaar@nimeto.nl

  • Media en Communicatie (MC)

Bedrijfscoördinator SIV  en SP | Liduine Smals | l.smals@nimeto.nl

  • Styling, Interieur en Vormgeving (SIV)
  • Styling en Presentatie (SP)

Bedrijfscoördinator SIGN, SW en SDB | Kim Rauwerdink | k.rauwerdink@nimeto.nl

  • (Allround) Signmaker (SIGN)
  • Signmaking en Wayfinding (SW)
  • (Allround) Stand- en Decorbouw (SDB)

Stagegids
De stagegids voor schooljaar 2021/2022 vindt u hier

SBB
Als vakschool zijn wij verbonden aan Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB is door de overheid verantwoordelijk gesteld erkende beroepsopleidingen te ondersteunen, leerbedrijven te begeleiden en te erkennen. Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten een praktijkopleiding te bieden bij een erkend leerbedrijf. Op stagemarkt.nl kun je zoeken naar een geschikt stagebedrijf bij jou in de buurt. Meer informatie over SBB vind je hier.  

Auteursrecht

Onze studenten maken tijdens hun projectonderwijs vaak mooi werk. Het komt voor dat bedrijven dit willen gebruiken voor de organisatie. Hoe dat zit met auteursrecht lees je hier. Voor het gemak hebben we ook een voorbeeldcontract dat gebruikt kan worden om het auteursrecht officieel vast te leggen. 

Internationalisering bij Nimeto

Veel bedrijven zijn internationaal actief of sterk verweven met het buitenland. Om die reden staat internationalisering hoog op de agenda van Nimeto. Al geruime tijd zijn er warme contacten met het buitenland, waarbij het uitwisselen van ervaringen met zowel docenten van andere scholen als bedrijven heel belangrijk is. De jaarlijkse projecten van de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie in Frankrijk, maar ook de uitwisseling met studenten van het Technisch Instituut Heilige Familie in Brugge zijn mooie voorbeelden van internationale samenwerking.

 

[Samenwerking met studenten en docenten bij het Technisch Instituut Heilige Familie in Brugge]

Erasmus+ en World+ beurs
Daar waar studenten eerder de mogelijkheid kregen om hun stage in het buitenland door te brengen, kunnen we nu met behulp van de Erasmus+ beurs nog meer studenten met financiële steun aan een stage in het buitenland (Europa) helpen. Buitenlandse stages worden veelal binnen Europa doorgebracht, maar ook daarbuiten zijn met name de Nederlandse Antillen erg populair om werkervaring op te doen. Nimeto biedt ook deze groep studenten een financiële ondersteuning met behulp van de World+ beurs.

     

Binnen ons onderwijs bepaalt de student mede zijn beroepsroute door zelf keuzes te maken om zijn kennis in bepaalde vakgebieden te verdiepen of te verbreden. Die keuzes kan hij maken in o.a. projecten, stages, challenges en keuzedelen. De studenten kiezen uit verschillende, door het bedrijfsleven aangeboden projecten, die begeleid worden door onze docenten. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen Nimeto voor projectonderwijs. Vier keer per jaar kiest de student uit verschillende, door het bedrijfsleven aangeboden, projecten.

Projectperiodes schooljaar 2021-2022:
1: 25-10 t/m 05-11-2021
2: 10-01 t/m 21-01-2022
3: 28-03 t/m 08-04-2022
4: 06-06 t/m 17-06-2022

Het Bureau Bedrijfscontacten komt graag in contact met bedrijven en non-profit organisaties die projecten door onze studenten willen laten uitvoeren. De studenten leveren de arbeid. De eventuele materiaal-, en reiskosten worden door de opdrachtgever verzorgd. Het projectonderwijs is een perfecte manier om uw bedrijf of branche onder de aandacht te brengen van toekomstige stagiaires of werknemers.

Heeft u een interessante opdracht of wilt u meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden? Download onze flyer 'Projectonderwijs' voor meer informatie en contactgegevens.

Decanen en docenten

Voorlichting
Met decanen en docenten van het voortgezet onderwijs onderhouden wij intensieve contacten. Dit zijn belangrijke contacten om nieuwe studenten zo goed mogelijk te informeren en te helpen bij hun zoektocht naar een creatieve opleiding. Wij verzorgen daarom jaarlijks voorlichtingen op diverse middelbare scholen in de regio Utrecht en daarbuiten voor leerlingen in het 3e en 4e jaar van het vmbo, mavo en havo. Docenten van Nimeto Utrecht vertellen graag meer over onze opleidingen en vakgebieden tijdens een voorlichtingsavond op locatie. Ook studenten van de verschillende opleidingen gaan graag mee ter ondersteuning. Wil je meer informatie hierover of een voorlichtingsmarkt aan- of afmelden? Neem dan contact op met de afdeling Communicatie via communicatie@nimeto.nl. 

Samenwerking scholen
Wij werken nauw samen met diverse scholen in de regio en de gemeente Utrecht. Het doel van deze samenwerking is om de krachten te bundelen bij het begeleiden van jongeren op hun unieke pad naar kansrijke deelname aan de samenleving. Informatie over hoe wij dit doen vind je op schoolwerkt.

Verhuur

Wij verhuren ons gebouw met moderne ruimtes voor meerdere (zakelijke) doeleinden. Het gebouw is centraal gelegen in een rustige en goed bereikbare wijk van Utrecht. De verschillende lokalen en ruimtes zijn op doordeweekse avonden en op zaterdag beschikbaar voor verhuur. Informatie over de voorwaarden vind je hier.

Voor vragen of een offerte kun je contact opnemen met de facilitaire dienst op +31(0)30-2714624 of +31(0)6-22994513 of stuur een mail naar nimeto@nimeto.nl o.v.v. verhuur. 

Studenten en bedrijven werken samen in eXplora

Studenten Vastgoedadviseur & Projectmanager en het bedrijfsleven slaan handen ineen
De ontwikkeling in de wereld van Vastgoedadviseur & Projectmanager staat nooit stil. Innovatieve bedrijven zijn dagelijks bezig met het veranderen, verbeteren en verduurzamen van vastgoed en bedenken hele mooie oplossingen.

Nimeto zoekt partners om mee samen te werken
Studenten bereiden wij zo goed mogelijk voor op een snel veranderende wereld. Momenteel is Nimeto Utrecht de enige Vastgoed vakschool in Nederland met een mbo niveau 4 dag- en deeltijd opleiding Vastgoedadviseur & Projectmanager en zoeken wij partners die samen met ons de opleiding continu actueel en in beweging willen houden. Dit met als doen een nieuwe generatie schoolverlaters voortbrengen waarbij de kennis en ontwikkeling niet alleen up to date is, maar waarbij de student zelfs een stapje voor heeft op de arbeidsmarkt.

Wanneer wij de innovatie uit het bedrijfsleven koppelen aan de jonge enthousiaste geest van onze studenten, werken we samen toe naar een nieuwe generatie vastgoedmedewerkers waar werkgevers alleen maar van kunnen dromen. En u zult zien dat wanneer wij nog meer gaan samenwerken met deze studenten, zij op verrassende, doortastende en enthousiaste wijze met u kunnen meedenken over de uitdagingen in uw bedrijf. Een win-win deal!

Community Vastgoedadviseur en Projectmanager
Samenwerken doen we in community verband. De Community Vastgoedadviseur & Projectmanager bestaat uit mensen met een passie voor innovatie, creativiteit, samenwerken en vakmanschap. Studenten, docenten en bedrijven die iets wezenlijks willen bijdragen of het verschil willen maken. Die mensen brengen wij samen in eXplora, een verbindende ruimte in het hart van de school.

Wat biedt eXplora?
Als innovatief bedrijf kunt u er een test of onderzoeks-opstelling plaatsen, voorzien van uw bedrijfsnaam. Studenten vergroten in eXplora hun onderzoek vaardigheden en doen ervaring op met uw product of dienst. Daarnaast kan eXplora worden gebruikt voor bijeenkomsten en als inspirerende expositieruimte voor uw opdrachtgevers. Centraal gelegen in Utrecht en met goede parkeergelegenheid. Uw bedrijf heeft er een showroom bij en staat volop in de schijnwerpers bij onze studenten. Zij worden uw toekomstige ambassadeurs.

Zullen we samenwerken?
Bent u als innovatief bedrijf geïnteresseerd in eXplora en wilt u een test/onderzoeksopstelling plaatsen? Neem dan contact op met Willem Sevensma.