Vastgoedadviseur & Projectmanager

Loop jij warm voor gebouwen, vastgoed en makelaardij?  Ben je een creatieve denker en een tot-in-de-puntjes regelaar? Kijk dan eens bij de opleiding Vastgoedadviseur & Projectmanager. Hier leer je alles over bouw, onderhoud en beheer van (slimme) gebouwen. Een perfecte stap op weg naar een kansrijke en uitdagende toekomst

Vastgoedadviseur & Projectmanager | 25772 | niveau 4 |  4 jaar | BOL |

Meld je aan

Het beroep

Het gebouw van de toekomst is slim. Het gebruikt de nieuwste technologische oplossingen, is gemaakt van duurzame materialen en verbruikt minder energie. Het resultaat? Een gebouw waarin je prettig woont of werkt, in een veilige omgeving. Deze intelligente gebouwen hebben ook onderhoud en beheer nodig. Door adviseurs die weten hoe je slim omgaat met het onderhoud en de materialen van vandaag én morgen. Ben jij die vastgoedadviseur van de toekomst?

Mogelijke beroepen

 • Woonconsulent
 • Aan- en verkoopbegeleider vastgoed
 • Vastgoed Servicemanager
 • Projectregisseur Vastgoedonderhoud
 • Calculator renovatie en onderhoud
 • Adviseur Vastgoedtechnologie & - data
 • Beleidsmedewerker gebouwde omgeving
 • Medewerker Vastgoedonderhoud en infrastructuur
 • Commercieel/technisch Medewerker Makelaardij
 • Accountmanager Vastgoed
 • Vastgoedmedewerker VVE-beheer

Vastgoedadviseur & Projectmanager

Om een gebouw bewoonbaar en mooi te houden heeft het regelmatig onderhoud nodig. Als Vastgoedadviseur & Projectmanager ben jij verantwoordelijk voor een goed advies- of meerjarenonderhoudsplan. Je stelt projectplannen op en bewaakt de kosten. Je gaat resultaatgericht samenwerken binnen een projectteam met onderaannemers en opdrachtgevers. Je zorgt ook voor een goede werkvoorbereiding en feilloze uitvoering waarbij de eigenaar en de gebruiker van de woning of gebouw centraal staat.

Ondernemer

Een ondernemer is een zeer zelfstandig persoon die goed kan communiceren en allround is in zijn vak. Je houdt van afwisseling en je bent niet bang om lange werkdagen te maken. Daarnaast houd je ook van succes! Tegenslagen overwin je met gemak en je deinst er niet voor terug om maatregelen te nemen. Je werft opdrachten, bereidt het werk voor, stuurt personeel aan en verzorgt de bedrijfsadministratie Een uitdagend beroep waar je veel kanten mee op kan in de bouw- en onderhoudsbranche of zelfs ver daarbuiten.

Assistent makelaar wonen

De assistent makelaar wonen heeft een ondersteunende rol bij de aan- en verkoop van woningen. Als assistent makelaar wonen organiseer je bezichtigingen, voer je onderhandelingen en adviseer je klanten op welke manier zij het beste een woning of bedrijfspand kunnen kopen of verkopen. Als assistent makelaar wonen geef je advies over de bouwkundige staat van een woning en weet je kopers en verkopers te informeren over juridische gang van zaken bij de verkoop of aankoop van een woning.

Wat leer je?

Je bent regisseur van je eigen opleiding en bepaalt zelf je leerdoelen. Je werkt in teams volgens de EduScrum-methode en je bereikt het volgende expertiseniveau door challenges te doen. On- en offline leer je alles over onderhoud en beheer, duurzaam bouwen, bouwkundige constructies, veiligheid, slim energiegebruik en innovatieve materialen en toepassingen. Bevlogen vakdocenten coachen je om projecten succesvol te kunnen begeleiden en mensen te adviseren over een veilige en rendabele leefomgeving. Natuurlijk horen ook Nederlands, Engels en rekenen/wiskunde bij je opleiding. Je loopt tijdens de opleiding vier keer 10 weken stage.

In deze video leggen we uit hoe Vastgoedadviseur & Projectmanager in elkaar zit!

VG1
VG3
VG4

In Beeld

Opbouw van de opleiding

Modulen en projecten
Je start met een brede oriëntatie. Je krijgt afwisselende lesmodules aangeboden over actuele thema’s binnen het beroep. Na zo’n module ga je aan de slag met wat je hebt geleerd. Je werkt (onder toezicht) aan een project: een opdracht uit de beroepspraktijk. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een verkoop- of onderhoudsplan of een calculatie. Je ervaart waarom je bepaalde kennis en vaardigheden leert en welke eisen de beroepspraktijk stelt. Je bepaalt zelf hoe je een project aanpak en je leert jouw aanpak te verantwoorden en te onderbouwen. Zo ontwikkel je een goede beroepshouding.

Tijdens de opleiding ontdek je jouw talent voor een specifieke richting binnen het vastgoed: technisch, economisch, commercieel of financieel. De modulen en projecten die je kiest, kun je steeds meer afstemmen op jouw voorkeur. Dat noemen we Student Gericht Leren.

Laptop
Tijdens de opleiding werk je op je eigen laptop. Die gebruik je onder andere bij de modulen en projecten, talen en rekenen. Je maakt daarbij vaak gebruik van bouw-specifieke software. Wij adviseren je een laptop met Windows te gebruiken, dat wordt het meest gebruikt in de beroepspraktijk. Heb je nog geen eigen laptop? Als student bij Nimeto krijg je korting bij onze leverancier.

Duur van de opleiding
De studieduur is 4 jaar. Als je met kop en schouders boven de rest uitsteekt, mag je de opleiding ook in drie jaar doen. Veel havoleerlingen maken hiervan gebruik.

Wat kun je na de opleiding?
Je bent een echte alleskunner in de wereld van vastgoed en makelaardij. Je bent creatief in het bedenken van oplossingen en weet hoe je gebouwen nog slimmer kunt beheren. Je kent de laatste ontwikkelingen op jouw vakgebied, zoals circulair bouwen en selfficient buildings. Je hebt een brede basis om aan de slag te kunnen in veel (toekomstige) beroepen: van technisch/commercieel adviseur tot vastgoedinspecteur, van projectleider tot assistent makelaar. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om verder te studeren aan het hbo en daarna misschien zelfs bij de universiteit Master of Real Estate te worden.

Aanmelden en toelating

Toelatingseisen

Om je te kunnen aanmelden voor Vastgoedadviseur & Projectmanager heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • vmbo: diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
 • havo: minimaal een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • mbo: diploma niveau 2 of 3

Aanmelden

Aanmelden voor het nieuwe schooljaar kun je hier doen. Vóór 1 april heb je de meeste kans dat er nog voldoende plek is. Je wordt niet automatisch geplaatst na je aanmelding. Als we de aanmelding en jouw digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intake. 

Intake

Tijdens de intake kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Zo zorgen we er samen voor dat jij de keuze maakt die het beste bij jou past. We toetsen we ook je basiskennis taal en rekenen. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.

Let op!

Nimeto Utrecht gaat verbouwen. Daarom zitten de opleidingen Media & Communicatie, (Gezel) Schilder en Vastgoedadviseur & Projectmanager vanaf het schooljaar 2020/2021 voor twee jaar in Nieuwegein, aan de Harmonielaan 1.