Vastgoedadviseur & Projectmanager

Als Vastgoedadviseur & Projectmanager binnen de bouw- en onderhoudsbranche of makelaardij ligt de weg voor een kansrijke en uitdagende toekomst voor je open! Ben jij creatief in het bedenken van oplossingen? Heb jij talent als organisator? Zie jij uitdaging om het beste uit mensen te halen? Dan past de opleiding Vastgoedadviseur & Projectmanager helemaal bij jou!

Vastgoedadviseur & Projectmanager | 25013| niveau 4 |  4 jaar | BOL |

Meld je aan

Het beroep

Het gebouw van de toekomst is slim. Het gebruikt de nieuwste technologische oplossingen, is gemaakt van duurzame materialen en verbruikt minder energie. Het resultaat? Een gebouw waarin je prettig woont of werkt, in een veilige omgeving. Deze intelligente gebouwen hebben ook onderhoud en beheer nodig. Door adviseurs die weten hoe je slim omgaat met het onderhoud en de materialen van vandaag én morgen. Ben jij die vastgoedadviseur van de toekomst?

Mogelijke beroepen

 • Woonconsulent
 • Aan- en verkoopbegeleider vastgoed
 • Vastgoed Servicemanager
 • Projectregisseur Vastgoedonderhoud
 • Calculator renovatie en onderhoud
 • Adviseur Vastgoedtechnologie & - data
 • Beleidsmedewerker gebouwde omgeving
 • Medewerker Vastgoedonderhoud en infrastructuur
 • Commercieel/technisch Medewerker Makelaardij
 • Accountmanager Vastgoed
 • Vastgoedmedewerker VVE-beheer

Vastgoedadviseur & Projectmanager

Om een gebouw bewoonbaar en mooi te houden heeft het regelmatig onderhoud nodig. Als Vastgoedadviseur & Projectmanager ben jij verantwoordelijk voor een goed advies- of meerjarenonderhoudsplan. Je stelt projectplannen op en bewaakt de kosten. Je gaat resultaatgericht samenwerken binnen een projectteam met onderaannemers en opdrachtgevers. Je zorgt ook voor een goede werkvoorbereiding en feilloze uitvoering waarbij de eigenaar en de gebruiker van de woning of gebouw centraal staat.

Ondernemer

Een ondernemer is een zeer zelfstandig persoon die goed kan communiceren en allround is in zijn vak. Je houdt van afwisseling en je bent niet bang om lange werkdagen te maken. Daarnaast houd je ook van succes! Tegenslagen overwin je met gemak en je deinst er niet voor terug om maatregelen te nemen. Je werft opdrachten, bereidt het werk voor, stuurt personeel aan en verzorgt de bedrijfsadministratie Een uitdagend beroep waar je veel kanten mee op kan in de bouw- en onderhoudsbranche of zelfs ver daarbuiten.

Assistent makelaar wonen

De assistent makelaar wonen heeft een ondersteunende rol bij de aan- en verkoop van woningen. Als assistent makelaar wonen organiseer je bezichtigingen, voer je onderhandelingen en adviseer je klanten op welke manier zij het beste een woning of bedrijfspand kunnen kopen of verkopen. Als assistent makelaar wonen geef je advies over de bouwkundige staat van een woning en weet je kopers en verkopers te informeren over juridische gang van zaken bij de verkoop of aankoop van een woning.

Wat leer je?

Je leert over slim energiegebruik, duurzaam gebruik van gebouwen, bouwkundige constructies en de nieuwste materialen. Je leert ook wat de invloed van zo’n gebouw is op de omgeving waarin mensen werken en wonen. Cultuur en maatschappij hebben hierbij een bepalende rol.

Je leert samenwerken en wat er nodig is om een project succesvol te begeleiden. Jij weet hoe je mensen kunt adviseren over de nieuwste (slimme) mogelijkheden zodat zij in een prettige en veilige omgeving kunnen wonen of werken. Soms los je dingen direct zelf op, vaker haak je snel de juiste vakmensen aan. Je bent vaak de bemiddelaar tussen de bewoners en de verschillende bouwpartijen.

Je bent creatief in het bedenken van oplossingen om gebouwen nog slimmer te beheren en weet wat de laatste oplossingen zijn om de bouw slimmer te maken. Zo heb je direct invloed op het financieel economisch resultaat van een project.

De opleiding sluit aan bij de hbo-opleidingen Vastgoed & Makelaardij, Build & Environment. Via deze opleidingen kun je nog door naar de leerstoel Master of Real Estate (MRE).

 

Stage

Je loopt twee keer een half jaar stage. Het eerste stagebedrijf zoek je samen met school. Het tweede bedrijf zoek je zelf.

 

VG1
VG3
VG4

In Beeld

Opbouw van de opleiding

Projecten
Je begint de opleiding met een brede oriëntatie. Je krijgt afwisselende modulen aangeboden. De modulen gaan over actuele thema’s binnen het beroep. Na een module ga je onder toezicht een project uitvoeren waarbij je opgedane kennis en vaardigheden toepast. Een project is een opdracht uit de beroepspraktijk. Denk hierbij aan het maken van een verkoop of onderhoudsplan of calculatie. Zo ervaar je meteen waarom je bepaalde kennis en vaardigheden leert en welke eisen de beroepspraktijk aan je stelt. Hiermee ontwikkel je een beroepshouding. Je mag zelf weten hoe jij het project wilt vormgeven. Daarnaast leer je het project te verantwoorden en te onderbouwen.

Tijdens de opleiding ontdek je je talent voor een specifieke richting binnen het vastgoed. Technisch economisch, commercieel of financieel.  Hoe verder in de opleiding, hoe specifieker de modulen en projecten.

Stage (BOL)
In het tweede en in het vierde jaar loop je stage. Je maakt dan kennis met de verschillende werkzaamheden en doet veel ervaring op. Je eerste stageperiode kun je samen met de school zoeken. De tweede stageperiode regel je vaak zelf. Als vakschool beschikken we over ruim voldoende stageplaatsen door een goede relatie met het bedrijfsleven. Benieuwd naar zo'n stage? Studente Anne-Lotte vertelt over haar stage bij leerbedrijf De Variabele in een interview op de website van Renda.

Duur van de opleiding
De studieduur is 4 jaar. Als je met kop en schouders boven de rest uitsteekt, mag je de opleiding ook in drie jaar doen. Veel havo-leerlingen maken hiervan gebruik.

Laptop
Tijdens de opleiding werk je op je eigen laptop. Deze gebruik je onder andere bij de modulen en projecten, talen en rekenen. Je maakt daarbij vaak gebruik van bouw specifieke software. Voor ondersteuning en aanvullende kennis maak je regelmatig gebruik van het internet. Wij adviseren studenten een laptop met Windows aan te schaffen. Nimeto heeft een aantrekkelijk aanbod: meer dan 10% korting! Daarnaast bieden wij studenten technische ondersteuning.

Diploma
Met een diploma van Nimeto ligt de wereld aan je voeten. Nimeto is een merk dat kwaliteit uitstraalt in het bedrijfsleven en de branche vraagt specifiek naar studenten met een diploma van ons. Met een diploma Vastgoedadviseur & Projectmanager heb je brede carrièremogelijkheden, een goede start dus! Op hbo opleidingen zoals bouwtechnisch bedrijfskunde ben je meer dan welkom!

Aanmelden en toelating

Aanmelden
Aanmelden voor het nieuwe schooljaar doe je door het digitaal aanmeldingsformulier voor de BOL-opleiding of BBL-opleiding Vastgoedadviseur & Projectmanager in te vullen. Het formulier opent in een nieuw scherm of tabblad. Als we je aanmelding en een digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, word je uitgenodigd voor een intake. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.

Intake
Tijdens de intake kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Op deze manier komen we erachter of de opleiding bij je past. Daarnaast toetsen we voor de BOL-opleiding ook je basiskennis taal en rekenen. 

Toelatingseisen

 • vmbo diploma theoretische leerweg, gemengde leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg
 • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of gelijkwaardig.
 • Mbo diploma niveau 2 of 3