Uitvoerder

De uitvoerder is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij de uitvoering van onderhouds-, renovatie of nieuwbouwprojecten. Daarbij is resultaatgericht samenwerken met andere vakmensen altijd een belangrijk onderdeel voor het takenpakket. De uitvoerder is de ‘regisseur’ binnen het project. Hij heeft goed inzicht in de voortgang en de kennis om geautomatiseerde gegevens te verwerken. Hij stuurt een projectteam aan en werkt dus nauw samen met collega’s, vakmensen en uitvoerders van andere bedrijven.  

Ben jij de toekomstige uitvoerder met de ambitie om leiding te geven in de uitvoering van één of meerdere projecten? Dan is de opleiding Uitvoerder echt iets voor jou!

Uitvoerder | 25014 | niveau 4 | 2 of 3 jaar | BBL

Meld je aan

Het beroep

Uitvoerder

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse praktijk van één of meerdere projecten. Je werkt daarbij onder eindverantwoordelijkheid van de ondernemer, projectmanager of bedrijfsleider. Jouw werkzaamheden volgen een vast patroon maar kunnen complexer worden door de aard van het werk en veranderende omstandigheden. Je bent flexibel en blijft resultaatgericht denken. Ook in stressvolle situaties ben je in staat om problemen adequaat op te lossen.

Wat leer je?

Omdat je een uitvoerder wordt, leer je veel verschillende vaardigheden. Je leert werkzaamheden uit te voeren volgens vooraf opgestelde procedures en planningen. Je leert het controleren van kwaliteit, onnodige kosten te voorkomen (faalkosten) en het bewaken van de voortgang. Je doet kennis op van bouwkunde en techniek.

Daarnaast ontwikkel je brede kennis op het gebied van kwaliteitszorg, normen en procedures rond de uitvoering en wet- en regelgeving op het gebied van Arbo, milieu en veiligheid. Je krijgt inzicht in financiën die maken of het project voor bedrijf en klant succesvol kan worden afgerond, en in het geautomatiseerd verwerken van gegevens. Verder leer je wat ervoor nodig is om succesvol leiding te geven aan een team. Daarnaast zijn er keuzevakken zoals bouwkundig advies bij onderhoud, verbouw en renovatie van vastgoed, resultaatgericht samenwerken (projectuitvoering) en ondernemend gedrag. Tevens zijn rekenen, Nederlands en Engels aan de orde.

 

 

 

 

In Beeld

Opbouw van de opleiding

Werken en Leren
Je werkt reeds voor jezelf of bij een bedrijf. Naast je werk ga je 40 lesdagen naar school, één keer per week (van 13.30 tot 20.30 uur).

Regionaal
De opleiding wordt zo veel mogelijk regionaal aangeboden en gaat van start wanneer minimaal 20 studenten zich hebben aangemeld. 

Diploma
Met een diploma van Nimeto ligt de wereld aan je voeten. Nimeto is een merknaam! Met het diploma heb je brede carrière mogelijkheden. Ook op het hbo zien ze je graag komen. Er zijn bijvoorbeeld hbo opleidingen zoals Bouwtechniek, Bouwkunde, Bouwmanagement en Vastgoed die goed aansluiten.

 

Studiekosten

De schoolkosten worden grotendeels door het ministerie van onderwijs bekostigd.

Wettelijk schoolgeld (BBL)
Als je 18 jaar of ouder bent betaal je wettelijk schoolgeld. Dit is wettelijk verplicht. Het wettelijk schoolgeld voor 2017-2018 voor niveau 4 is € 573,-.

Mogelijke aanvullende kosten voor de werkgever
In overleg met de werkgever worden mogelijk aanvullende kosten vastgesteld in een overeenkomst tussen bedrijf en school. Via 
Subsidieregeling Praktijkleren kan de werkgever de kosten voor het begeleiden van de werknemer terugvorderen.

Aanmelden en toelating

Aanmelden?
Aanmelden voor het nieuwe schooljaar doe je door het digitaal aanmeldingsformulier in te vullen. Dit formulier opent in een nieuw scherm of tabblad. Als we je aanmelding en een digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, word je uitgenodigd voor een intake. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.

Intake
Tijdens de intake kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Op deze manier komen we erachter of de opleiding bij je past. Daarnaast toetsen we ook je basiskennis taal en rekenen. 

Toelatingseisen
Om toegelaten te kunnen worden tot de uitvoerdersopleiding heb je minimaal een mbo diploma niveau 2 nodig. Met een mbo diploma niveau 3 kun je de opleiding versnelt volgen.

Leermiddelen

Opleidingsgebonden leermiddelen

Opleidingsgebonden leermiddelen zijn leermiddelen die jezelf aanschaft om de opleiding te kunnen volgen. Deze blijven jouw eigendom. Bij de start van de opleiding moet je de voorgeschreven onderwijsbenodigdheden in je bezit hebben.

Voor de aanschaf van boeken hebben we met boekhandel Dragt afspraken gemaakt over de levering, prijzen en kwaliteit. Hier kun je je boeken en materialen online bestellen. Dit mag natuurlijk ook ergens anders. Klik hier voor een overzicht van het basis- en aanvullende leermiddelenpakket.

Onder opleidingsgebonden leermiddelen vallen:

 • het basispakket: de kosten voor licentie webbased leermiddelen waarmee je op school en thuis kunt werken;
 • het aanvullend pakket: de boeken die je zelf via Dragt kan aanschaffen.

Laptop
Het is noodzakelijk dat je in het bezit bent van een laptop, dan wel dat je er een aanschaft. 

Minimale hardware vereisten:

 • Intel Pentium 4-processor of AMD-processor
 • 4 GB (RAM) geheugen minimaal
 • 10 GB beschikbare schijfruimte
 • Grafische kaart: DirectX 9.0 capable
 • Optische schijfeenheid: DVD-ROM
 • Wireless kaart: ABGN
 • WiFi-netwerkverbinding

Minimale software vereisten:

 • Microsoft Windows 10
 • Microsoft Office 2013 (Excel, Word, PowerPoint)
 • Internet Explorer
 • Windows Media Player
 • Adobe Reader
 • Java runtime
 • Flash player
 • Microsoft Silverlight
 • Up-to-date Virus Scanner
 • Alle Windows updates en updates voor softwareprogramma’s

Daarnaast moet je beschikken over een printer met scanmogelijkheid en een hoofdtelefoon.

Voorlichtingsdagen

Er zijn op dit moment nog geen nieuwe data bekend.

Contact

Vragen?
Wanneer je vragen hebt over deze of een van onze andere BBL-opleidingen, kun je contact opnemen met Marcel van der Borden. 

Telefoon: +31 (0)30 – 275 30 42 
Mobiel: +31 (0)6 - 53 85 32 85
E-mail: bblnimeto@nimeto.nl