Technisch Adviseren Vastgoed

De vastgoedwereld is in beweging. Gemeenten, woningcorporaties en VvE’s hebben een enorme opgave om vastgoed te verduurzamen. Bij het opstellen van de benodigde scenario’s schakelen zij vastgoedonderhoudsbedrijven in. Het maken van deze scenario’s vraagt om een gedegen kennis over o.a. het verloop van degradatieprocessen (verval van gebouwen door achterstallig onderhoud) en uiteraard bouwmaterialen. De opleiding Technisch Adviseren Vastgoed biedt precies deze specifieke kennis.

Technisch Adviseren Vastgoed | 25013 | niveau 4 | 12 bijeenkomsten | derde leerweg

Meld je aan

Het beroep

Technisch Adviseur Vastgoed

Als Technisch Adviseur Vastgoed ben je onder andere bezig met inspecteren van gebouwen op het gebied van onderhoud, wet- en regelgeving, huisvesting (functionaliteit), veiligheid en duurzaamheid. In deze rol ligt de focus op het totale technisch beheer van gebouwen, van inspectie tot het maken van meerjaren (onderhouds)plannen en het opstellen van adviezen met betrekking tot de optimalisatie van vastgoedobjecten. De resultaten stem je af met de klant en je signaleert de mogelijkheden voor verbetering.

Wat leer je?

Het scholingsaanbod voor het opstellen van een scenario bestaat uit de volgende thema’s: 
- Bouwfysica (o.a. dampspanning, warmtetransport, dauwpunt) 
- Energetische maatregelen 
- Degradatiesnelheid berekenen en beoordelen 
- Materialenkennis (eigenschappen, toepassing, fabricage en oorsprong, isolerende werking) 
- Risicobepaling 
- Kennis van nieuwe technieken/data ten aanzien van het voorspellen onderhoud

Opbouw van de opleiding

Werken en Leren
Je werkt reeds voor jezelf of bij een bedrijf. Naast je werk volg je 12 bijeenkomsten, één keer per 3 weken (van 15.00 tot 20.30 uur).

Een leven lang leren
Het ministerie van OCW ondersteunt het ‘Leven lang Ontwikkelen’ met de mogelijkheid om delen van opleidingen te kunnen volgen. Na deze opleiding ontvang je een erkend mbo certificaat op niveau 4.

In beeld

Studiekosten

De kosten voor deze opleiding zijn per deelnemer € 1.950,-

Aanmelding en toelating

Aanmelden?
Aanmelden voor deze nieuwe opleiding kan door het digitaal aanmeldingsformulier in te vullen. Dit formulier opent in een nieuw scherm of tabblad. Als we je aanmelding, word je uitgenodigd voor een intake. 

Intake
Tijdens de intake kijken we o.a. naar je motivatie en enthousiasme om te starten met deze opleiding. Op deze manier komen we erachter of de opleiding bij je past.

Toelatingseisen
Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding Technisch Adviseren Vastgoed heb je minimaal 5 jaar werkervaring in de bouw of het onderhoud van vastgoed en ben je momenteel werkzaam bij bijvoorbeeld een vastgoedonderhoudsbedrijf, een woningcorporatie of een aannemersbedrijf.

Contact

Vragen?
Wanneer je vragen hebt over deze opleiding kun je contact opnemen met Marcel van der Borden. 

Telefoon: 030 – 275 30 42 
Mobiel: 06 - 53 85 32 85
E-mail: m.vanderborden@nimeto.nl