Styling en Presentatie

Met allerlei materialen en spullen in de weer, bezig zijn met je handen; word jij daar blij van? Bij Styling & Presentatie leer je producten op een zo mooi mogelijke manier gepresenteerd in etalages, in winkels en op evenementen. Heb jij een talent voor styling, ben je een echte doener en ben je graag creatief bezig? Zoek dan niet verder!

Medewerker Productpresentatie | 25810 | niveau 2 | 2 jaar | BOL

Meld je aan

Het beroep

Etaleur

Als etaleur richt je etalages, winkels of stands in en kleed je evenementen aan. Je doet dat op een zo sfeervolle en aantrekkelijk mogelijke manier, zodat consumenten enthousiast worden. Voor de inrichting kies je de juiste sfeer/thema, verzorg je bijpassende decoraties en zorg je voor de goede verlichting. Kortom: met jouw gevoel voor styling maak je er een kloppend en sfeervol totaalplaatje van!

Wat leer je?

Onze vakdocenten leren je hoe je allerlei producten zo aantrekkelijk mogelijk kunt presenteren in een winkel, etalage of op een evenement. Je leert klantgericht werken en samenwerken in een team. Je krijgt onder meer training in presenteren, etaleren en decoratietechnieken. Die vaardigheden pas je direct toe in projecten, binnen én buiten Nimeto. Naast de creatieve vakken krijg je rekenen en talen, en in het tweede jaar loop je vijf maanden stage bij een warenhuis, winkel(keten) of etalagebureau. 

 

 

 

 

Alternatief aanbod

Creatief Ontdekkingsjaar 
Wij snappen je keuzestress. Dat is ook de reden dat wij een speciaal jaar hebben ontwikkeld. Wij noemen dat een Creatief Ontdekkingsjaar. In één jaar kun je daar ontdekken wat jouw creatieve richting is.

Heb je korter dan een jaar nodig om te ontdekken wat bij je past, dan kun je ook doorstromen naar een van onze creatieve opleidingen. Het gaat erom dat jij uitvindt wat jij het leukst vindt, wat het beste bij je past én of het ook bij je past. Wil je meer weten over dit jaar? Klik hier! Of ben jij al helemaal overtuigd en wil je je aanmelden?

 

Aanmelden | Creatief Ontdekkingsjaar

MP4

In beeld

Opbouw van de opleiding

Modulen en projecten
In creatieve lesmodules train je diverse vaardigheden zoals etaleren, styling en decoratietechnieken. Na zo’n module ga je aan de slag met wat je hebt geleerd. Je werkt (alleen of met een groepje) aan een project: een opdracht uit de beroepspraktijk. Zo pas je jouw nieuwe vaardigheden direct toe en ontwikkel je een goede beroepshouding.

Stage
In het tweede jaar van de opleiding loop je vijf aaneensluitende maanden stage. Dit kan in de eerste of tweede periode van het jaar plaatsvinden. Je gaat stage lopen bij een warenhuis/keten of een etalagebureau. De stage wordt door school geregeld/toegewezen.

Duur van de opleiding
De opleiding Styling en Presentatie duurt twee jaar.

Wat kun je na de opleiding?
Nimeto is een merknaam! De branche vraagt specifiek naar mensen met een Nimeto-diploma. Je kunt aan de slag als etaleur, visual merchandiser, (event) stylist of set dresser. Met jouw gevoel voor styling weet je hoe je het perfecte totaalplaatje en de juiste sfeer creëert met verschillende materialen, decoraties en verlichting. Je kunt er ook voor kiezen om na je diploma Styling & Presentatie door te stromen naar een niveau 4 opleiding, bijvoorbeeld Styling, Interieur & Vormgeving bij Nimeto. Zo kun je jezelf nóg verder ontwikkelen.

Aanmelden en toelating

Toelatingseisen

Om je te kunnen aanmelden voor Styling & Presentatie heb je minimaal een diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar diploma op niveau 1 nodig.

Aanmelden

Aanmelden voor het nieuwe schooljaar kun je hier doen. Vóór 1 april heb je de meeste kans dat er nog voldoende plek is. Na je aanmelding word je niet automatisch geplaatst. Als we de aanmelding en jouw digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intake.

Intake (online)

Tijdens de intake kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Zo zorgen we er samen voor dat jij de keuze maakt die het beste bij jou past. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.

TIP : Begin vandaag al met je (digitale) portfolio. Bewaar afbeeldingen, foto's, teksten en filmpjes die je inspireren. Verzamel werk waar je trots op bent en waarmee jij jouw creativiteit laat zien.