Styling en Presentatie

Vind je het leuk om producten op een zo mooi mogelijke manier te presenteren in etalages en winkels en op evenementen? Wil je voor verschillende opdrachtgevers sfeervolle decoraties verzorgen? Heb je een talent voor styling, ben je een echte doener en ben je graag creatief bezig? Dan is de opleiding Styling en Presentatie iets voor jou! 

Medewerker Productpresentatie | 25211 | niveau 2 | 2 jaar | BOL

Meld je aan

Het beroep

Etaleur

Als etaleur richt je etalages, winkels of stands in en kleed je evenementen aan. Je doet dat op een zo sfeervolle en aantrekkelijk mogelijke manier, zodat consumenten enthousiast worden. Voor de inrichting kies je de juiste sfeer/thema, verzorg je bijpassende decoraties en zorg je voor de goede verlichting. Kortom: met jouw gevoel voor styling maak je er een kloppend en sfeervol totaalplaatje van!

Wat leer je?

We leren je alles op het gebied van styling en presentatie. Je leert mode, parfum en andere producten zo aantrekkelijk mogelijk te stylen en te presenteren. Hierbij verzorg je decoraties die passen bij de uitstraling van jouw product. Je leert in een team én klantgericht te werken. Naast de creatieve vakken krijg je ook les in rekenen en talen.  

 

 

 

 

MP4

In beeld

Opbouw van de opleiding

Modulen en projecten
Gedurende de twee jaar van de opleiding zijn er verschillende projecten. Voorafgaand aan zo’n project krijg je eerst trainingen in diverse vaardigheden, zoals etaleren, styling en decoratietechnieken. Deze worden getoetst aan de hand van een project.

Stage
In het tweede jaar van de opleiding loop je 5 aaneensluitende maanden stage. Dit kan in de eerste of tweede periode van het jaar plaatsvinden. Je gaat stage lopen bij een warenhuis/ketens of een etalagebureau. De stage wordt door school geregeld/toegewezen.

Duur van de opleiding
De opleiding Styling en Presentatie duurt twee jaar.

Diploma
Met een diploma van Nimeto ligt de wereld aan je voeten. Nimeto is een merknaam! De branche vraagt specifiek naar studenten met een diploma van Nimeto. Het diploma geeft jou de mogelijkheid om aan de slag te gaan in een team als etaleur, visual merchandiser en/of stylist. Daarnaast is er de mogelijkheid om binnen Nimeto door te stromen naar een van de niveau 4 opleidingen of naar een niveau 3/4 opleiding buiten Nimeto.

Aanmelden en toelating

Aanmelden?
Aanmelden voor het nieuwe schooljaar doe je door het digitaal aanmeldingsformulier in te vullen. Het formulier opent in een nieuw scherm of tabblad. Als we je aanmelding en een digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, word je uitgenodigd voor een intake. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.

Intake
Tijdens de intake kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Op deze manier komen we erachter of de opleiding bij je past. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.

TIP: begin vandaag al met het verzamelen en bewaren van werk. Zoals afbeeldingen, foto's, teksten en filmpjes die je inspireren en stop het in je portfolio. Verzamel werk waar je trots op bent, waarmee jij jouw creativiteit laat zien en waardoor je geïnspireerd raakt. 

Toelatingseisen
Om je te kunnen aanmelden voor de opleiding geldt dat je minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar diploma op niveau 1 moet hebben.