Media en Communicatie

Je kan je nu aanmelden voor het schooljaar 2022-2023. Na je aanmelding word je niet automatisch geplaatst. Als we de aanmelding en jouw digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intake.

 

Hou jij van video en fotografie, social media, blogs, vlogs en magazines? Lijkt het je leuk om interviews te doen en meer te weten over fotostyling, marketing en trendwatching? Dan ben jij misschien wel de multimediaspecialist van de toekomst. Met deze 3-jarige opleiding Media & Communicatie gaat het je vast lukken!

Mediaredactiemedewerker | 25200 | niveau 4 | 3 jaar | BOL

Meld je aan

Het beroep

Content Specialist

Als contentspecialist ben je bezig met het maken van boeiende content; teksten, foto’s en video’s. Je maakt on- en offline magazines. Soms ben je op pad, met je camera. Soms zit je achter je computer om een fraaie interactieve productie voor te bereiden en samen te stellen.

Webcare Specialist

Bedrijven, merken en mensen willen goed op het internet vertegenwoordigd zijn. Als web-care specialist zorg je voor een goed imago. Je zorgt voor de juiste woorden en beelden bij een merk of persoon. En je beïnvloedt ook wat anderen in de media plaatsen. Daarom ben jij als webcare-specialist constant bezig met social media, zoals Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest. Steeds meer bedrijven en non-profit organisaties hebben behoefte aan deskundigen op dit gebied.

Communicatiemedewerker

Je communiceert een heldere boodschap in beeld én tekst. Elk bedrijf heeft medewerkers nodig die dat kunnen. Een interactief magazine of een aantrekkelijke video, een nieuwsbrief of spetterende fotografie: er zijn steeds meer communicatieprofessionals nodig. Een communicatiemedewerker moet veelzijdig zijn. 

Wat leer je?

Vanaf dag één ga je praktisch aan de slag. We hebben een eigen redactiebureau, waar je in kleine groepjes werkt aan praktijkopdrachten voor echte opdrachtgevers. Je krijgt te maken met de nieuwste media en je leert hoe je social media slim kunt inzetten. Je filmt en monteert een videoportret of bedenkt een promotiecampagne voor een nieuw product. Je maakt je eigen magazine en leert interviewen, korte teksten schrijven en grafisch vormgeven. Naast al die mediavaardigheden leren onze vakdocenten je ook alles over fotostyling, marketing en trendwatching. Je loopt tijdens de opleiding twee keer een half jaar stage.

Alternatief aanbod

Creatieve Ruimtemakers 
Deze opleiding is te volgen in regulier onderwijs en in een nieuwe onderwijsvorm die wij Creatieve Ruimtemakers noemen. Hier heb je zelf de controle over jouw leerroute. Je leert door middel van challenges die je zelf bedenkt en uitvoert. Je krijgt coaching en vakinhoudelijke ondersteuning van docenten en een vaste coach. Stage loop je wanneer jij dat wil. Het is de meest vrije vorm van onderwijs die we aanbieden. Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer!

 

Creatief Ontdekkingsjaar 
Wij snappen je keuzestress. Dat is ook de reden dat wij een speciaal jaar hebben ontwikkeld. Wij noemen dat een Creatief Ontdekkingsjaar. In één jaar kun je daar ontdekken wat jouw creatieve richting is.

Heb je korter dan een jaar nodig om te ontdekken wat bij je past, dan kun je ook doorstromen naar een van onze creatieve opleidingen. Het gaat erom dat jij uitvindt wat jij het leukst vindt, wat het beste bij je past én of het ook bij je past. Wil je meer weten over dit jaar? Klik hier! Of ben jij al helemaal overtuigd en wil je je aanmelden?

 

Aanmelden | Creatief Ontdekkingsjaar

MC8
MC7
MC6

In Beeld

Opbouw van de opleiding

Modulen en projecten
Je start met een brede oriëntatie. In creatieve en theoretische lesmodules krijg je basisvaardigheden en kennis aangeboden. Na en aantal weken ga je aan de slag met wat je hebt geleerd. Je werkt (alleen of met een groepje) aan een project; een opdracht uit de beroepspraktijk. Je gaat bijvoorbeeld een magazine maken, of een mediacampagne opzetten. Je past direct toe wat je in de lesmodule hebt geleerd en je ervaart welke eisen de beroepspraktijk stelt. Ook leer je jouw aanpak te verantwoorden, je werk toe te lichten en te presenteren aan de opdrachtgever. Zo ontwikkel je een goede beroepshouding.

Stage
Je loopt twee keer een half jaar stage. Je eerste stagebedrijf zoek je samen met de school, het tweede stagebedrijf zoek je zelf. De school helpt je daarbij als het nodig is. Als vakschool beschikken we over ruim voldoende stageplaatsen door onze goede relatie met bedrijven.

Duur van de opleiding
De opleiding Media en Communicatie duurt 3 jaar.

MacBook
Tijdens de opleiding werk je op je eigen laptop voor de creatieve vakken, marktonderzoek, schrijven van teksten, talen en rekenen, etc.. Je gebruikt internet veel voor inspiratie en informatie. Wij adviseren je een MacBook te gebruiken, omdat het werken met Apple gebruikelijk is in de branche. Nog geen MacBook? Als Nimeto-student krijg je korting bij onze leverancier. Bij Media & Communicatie is mobiele communicatie een speerpunt: onmisbaar in de hedendaagse communicatie. We gaan er bij deze opleiding dan ook vanuit dat je een (recente) smartphone hebt.

Diploma
Met een diploma van Nimeto ligt de wereld aan je voeten. Nimeto is een merknaam! De branche vraagt specifiek naar studenten met een diploma van Nimeto. Met een diploma Media en Communicatie heb je brede carrièremogelijkheden, een goede start dus! Op aansluitende hbo-opleidingen zien ze je graag komen. Er is een goede aansluiting op de audiovisuele richtingen van de kunstacademies en het populaire Communication en Multimedia Design.

Aanmelden en toelating

Toelatingseisen

Om je te kunnen aanmelden voor Media & Communicatie heb je één van de volgende diploma’s nodig:

· vmbo: diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg

· havo: minimaal een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

· mbo: diploma niveau 2 of 3

Aanmelden

Je kan je hier nu aanmelden voor het schooljaar 2022-2023. Na je aanmelding word je niet automatisch geplaatst. Als we de aanmelding en jouw digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intake.

Intake (online)

Tijdens de intake kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Zo zorgen we er samen voor dat jij de keuze maakt die het beste bij jou past. We toetsen ook je basiskennis taal. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.

Voor de opleiding Media & Communicatie maak je een thuisopdracht en een schoolopdracht. Ook stel je een portfolio samen. Na je aanmelding hoor je hier meer over.

TIP: Begin vandaag al met je (digitale) portfolio. Bewaar afbeeldingen, foto’s, teksten en filmpjes die je inspireren. Verzamel werk waar je trots op bent en waarmee je jouw creativiteit laat zien.

Let op!

Nimeto Utrecht gaat verbouwen. Daarom zitten de opleidingen Media & Communicatie, (Gezel) Schilder en Vastgoedadviseur & Projectmanager vanaf het schooljaar 2020/2021 voor twee jaar in Nieuwegein, aan de Harmonielaan 1.