Media en Communicatie - VOL

Ben jij de multimediaspecialist van de toekomst? Hou je van video en fotografie, social media, blogs, vlogs en flitsende magazines? Dan past de 3-jarige opleiding Media en Communicatie bij jou! 
De opleiding is vol voor het komende schooljaar & de inschrijving is gesloten.

Mediaredactiemedewerker | 25200 | niveau 4 | 3 jaar | BOL

Meld je aan

Het beroep

Content Specialist

Als contentspecialist ben je bezig met het maken van boeiende content; teksten, foto’s en video’s. Je maakt on- en offline magazines. Soms ben je op pad, met je camera. Soms zit je achter je computer om een fraaie interactieve productie voor te bereiden en samen te stellen.

Webcare Specialist

Bedrijven, merken en mensen willen goed op het internet vertegenwoordigd zijn. Als web-care specialist zorg je voor een goed imago. Je zorgt voor de juiste woorden en beelden bij een merk of persoon. En je beïnvloedt ook wat anderen in de media plaatsen. Daarom ben jij als webcare-specialist constant bezig met social media, zoals Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest. Steeds meer bedrijven en non-profit organisaties hebben behoefte aan deskundigen op dit gebied.

Communicatiemedewerker

Je communiceert een heldere boodschap in beeld én tekst. Elk bedrijf heeft medewerkers nodig die dat kunnen. Een interactief magazine of een aantrekkelijke video, een nieuwsbrief of spetterende fotografie: er zijn steeds meer communicatieprofessionals nodig. Een communicatiemedewerker moet veelzijdig zijn. 

Wat leer je?

Je leert heel veel verschillende mediavaardigheden. Je maakt content. Je leert video’s voorbereiden, maken en monteren. Je leert fotoreportages voorbereiden, maken en bewerken. En je leert korte en pakkende teksten te schrijven en grafisch vorm te geven.

Maar er is veel meer. Je bent op de hoogte van de recente ontwikkelingen en je maakt kennis met de nieuwste mediatoepassingen. Je leert strategisch om te gaan met social media, blogs en (web)magazines. Vanzelfsprekend leer je diverse interviewtechnieken en journalistieke basisregels. Omdat veel magazines gericht zijn op nieuws en lifestyle, leer je eigentijdse trends te vertalen naar mediaproducties. Naast les in mediavaardigheden, leer je ook over styling, marketing en trendwatching.

MC8
MC7
MC6

In Beeld

Opbouw van de opleiding

Modulen en projecten
Je begint de opleiding met een brede oriëntatie en leert basisvaardigheden. Hiervoor krijg je creatieve en theoretische lessen aangeboden. Een lesmodule gaat over kennis of vaardigheden. Na een aantal weken ga je aan een project werken, waarin je de theorie en vaardigheden toepast. Zo’n project is een opdracht uit de beroepspraktijk. Hierbij kun je denken aan het maken van een magazine of het opzetten van een mediacampagne. Zo breng je opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk. En ervaar je welke eisen de beroepspraktijk stelt. Ook leer je jouw werk  te verantwoorden, toe te lichten en te presenteren aan de opdrachtgever.

Stage
Je loopt twee keer een half jaar stage. Je eerste stagebedrijf zoek je samen met de school, het tweede stagebedrijf zoek je zelf. De school helpt je daarbij als het nodig is. Als vakschool beschikken we over ruim voldoende stageplaatsen door onze goede relatie met bedrijven.

Duur van de opleiding
De opleiding Media en communicatie duurt 3 jaar.

MacBook
Tijdens de opleiding werk je op je eigen laptop. Deze gebruik je voor de creatieve vakken, marktonderzoek, schrijven van teksten, talen en rekenen. Voor het opdoen van inspiratie en aanvullende kennis maak je veel gebruik van het internet. Wij adviseren studenten een MacBook aan te schaffen, omdat het werken met Apple gebruikelijk is in de branche. Nimeto heeft een aantrekkelijk aanbod: meer dan 10% korting! Daarnaast biedt Nimeto de studenten technische ondersteuning en geldt bij Media en communicatie dat mobiele communicatie een speerpunt is. Wij zien mobiele communicatie als belangrijk voor de toekomst en de mobiele telefoon als het kloppend hart van veel communicatie. Dat betekent dat we ervan uit gaan dat je beschikt over een recente smartphone.

Diploma
Met een diploma van Nimeto ligt de wereld aan je voeten. Nimeto is een merknaam! De branche vraagt specifiek naar studenten met een diploma van Nimeto. Met een diploma Media en Communicatie heb je brede carrièremogelijkheden, een goede start dus! Op aansluitende hbo-opleidingen zien ze je graag komen. Er is een goede aansluiting met de audiovisuele richtingen op de kunstacademies en het populaire Communication en Multimedia Design.

Aanmelden en toelating

Aanmelden
Aanmelden voor komend schooljaar is niet meer mogelijk. Aanmelden voor schooljaar 2020-2021 kan vanaf september 2019.

Intake
Tijdens de intake kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Op deze manier komen we erachter of de opleiding bij je past. Daarnaast toetsen we ook je basiskennis taal. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.

Voor de opleiding Media en communicatie maak je een thuisopdracht en een schoolopdracht. Ook stel je een portfolio samen.

TIP: begin vandaag al met het verzamelen en bewaren van werk. Zoals afbeeldingen, foto’s, teksten en filmpjes die je inspireren en stop het in je (digitale) portfolio. Verzamel werk waar je trots op bent, waarmee jij jouw creativiteit laat zien en waardoor je geïnspireerd raakt.

Toelatingseisen
Om je te kunnen aanmelden voor de opleiding geldt dat je één van de volgende diploma’s nodig hebt: theoretische leerweg, gemengde leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg. Als je van de havo afkomt, verlangen we minimaal een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo. Ook met een mbo niveau 2 of 3 diploma ben je toelaatbaar.

Let op: Aanmelden voor de opleiding Media en Communicatie (schooljaar 2019-2020) is niet meer mogelijk.