(Gezel) Schilder

Onze opleiding (Gezel) Schilder is de top opleiding van Midden-Nederland. Ben jij die toekomstige vakman/-vrouw? Heb je de ambitie om in de toekomst binnen de schildersbranche voor een mooi bedrijf te werken, of om in de toekomst zelfstandig ondernemer te worden? Dan past de opleiding (Gezel) Schilder perfect bij jou!   

Schilder | 25030 | Gezel Schilder | 25029| niveau 2 en niveau 3 | 2 of 3 jaar | BOL

Meld je aan

Het beroep

Schilder

Als Schilder ben je werkzaam binnen de onderhoudsbranche op verschillende locaties. Je verzorgt het binnen- en buitenschilderwerk van onder andere gebouwen en woningen. Als schilder moet je meerdere schildertechnieken beheersen en kunnen toepassen op diverse ondergronden zoals hout, metaal, kunststof en beton. 

Gezel schilder

Als (Gezel) Schilder ben je breed inzetbaar. Naast het basis schilderwerk, weet je ook complexere schildertechnieken toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan beglazingsystemen, wanden en plafonds op verschillende manieren afwerken en houtrotreparatie en renovatie toepassen. Ook projecten begeleiden, begroten en aansturen behoort tot je vaardigheden. 

Wat leer je?

Schilderen is een ambachtelijk en uitvoerend beroep. We leren je om met verschillende soorten verf en gereedschappen te werken en toe te passen. Je krijgt les in binnen- en buitenschildertechniek, kleur- en verftechniek, veiligheidstechniek, glaszetten en wandbekleding. 

 

 

s1
s5
s7
s10

In Beeld

Opbouw van de opleiding

In het eerste jaar maak je kennis met de basistechnieken van het schildersvak. In het voorjaar ga je voor het eerst op stage. Na positieve afronding van het eerste jaar ga je door naar het tweede jaar. In het tweede jaar (examenjaar) zijn de opdrachten moeilijker en word er meer zelfstandigheid en professionaliteit van je verwacht. Naast de kwalificatie eisen wordt dit jaar uitgebreid met de toepassing houtrot, VCA, diverse bedrijfsworkshops en het regelmatig bezoeken van beurzen en bedrijven. Ook in dit jaar is er in het voorjaar weer een stageperiode. Na het behalen van alle schilders kwalificaties ben je beroeps bekwaam en kun je aan de slag!

Na de tweejarige opleiding tot Schilder (niveau 2) kun je de opleiding tot Gezel Schilder (niveau 3) gaan volgen. In dit derde jaar werk je grotendeels aan binnen en buiten projecten. Je moet zelfstandig kunnen werken, leiding geven en alle schildertechnieken beheersen. Ook uitgebreide en moeilijkere opdrachten zoals houtrotreparatie en deelvervanging moet je onder de knie hebben.

Vakken zoals ondernemersvaardigheden, VCA vol, BHV en calculatie zorgen voor extra verbreding. Ook dit derde jaar heeft in het voorjaar een stage.

Stage
De stage vindt bij alle drie de jaren plaats in het voorjaar gedurende een periode van tien tot twaalf weken. Er vindt minimaal twee keer op locatie een bezoek plaats door de stagebegeleider. De stagebedrijven moeten erkende leerbedrijven zijn, en samen met jullie gaan we op zoek naar een voor jou geschikte stageplek.

Duur van de opleiding
De opleiding Schilder is een tweejarige opleiding op niveau 2. De opleiding Gezel Schilder is een driejarige opleiding op niveau 3.

Diploma
Met een diploma van Nimeto Utrecht ligt de wereld aan je voeten. Nimeto is een merknaam! De branche vraagt specifiek naar studenten met een diploma van Nimeto Utrecht. Met het Schilder diploma (niveau 2) heb je bewezen dat je geschikt bent voor het bedrijfsleven en klaar bent voor een mooie baan binnen de schilders branche. Met het Gezel Schilder diploma (niveau 3) heb je bewezen zelfstandig en leidinggevend te kunnen functioneren. Je kunt je eigen projecten uitvoeren en begeleiden.

Aanmelden en toelating

Aanmelden?
Aanmelden voor het nieuwe schooljaar doe je door het digitaal aanmeldingsformulier voor de opleiding Schilder (niveau 2) of Gezel Schilder (niveau 3) in te vullen. Het formulier opent in een nieuw scherm of tabblad. Als we je aanmelding en een digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, word je uitgenodigd voor een intake. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.

Intake
Tijdens de intake kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Op deze manier komen we erachter of de opleiding bij je past. Het is ook altijd zinvol en leuk om eigen werk of foto’s mee te nemen.

Toelatingseisen
Om je te kunnen aanmelden voor de opleiding geldt dat je minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar diploma op niveau 1 moet hebben.