(Allround) Stand- en Decorbouwer

Vind je het gaaf om grote stands op beurzen of evenementen te bouwen? Of decors in het theater? Vind je het een uitdaging om te reizen en op wisselende tijden te werken? Wil je misschien een eigen bedrijf starten of voorman worden? Dan past de opleiding (Allround) Stand- en Decorbouwer helemaal bij jou!

Stand- en Decorbouwer | 25217 | Allround Stand- en Decorbouwer | 25216 | niveau 2 en niveau 3 | 2 of 3 jaar | BOL en BBL

Meld je aan

Het beroep

Als stand- en decorbouwer maak je stands en decors voor beurzen of evenementen. Je maakt alle onderdelen voor een stand of decor en werkt deze af in de werkplaats. Vervolgens zorg je voor het transport van de onderdelen en de opbouw op locatie. Na afloop van een beurs of evenement zorg je voor de afbouw en het vervoer terug.

 

 

Stand- en decorbouwer

Als stand- en decorbouwer maak je stands en decors voor op beurzen of evenementen. Je produceert alle onderdelen voor een stand of decor, bouwt deze en werkt hem af in de werkplaats. Vervolgens zorg je voor het transport van de onderdelen en de opbouw op locatie. Na afloop van een beurs of evenement zorg je voor de afbouw en het vervoer.

Heb je voldoende ervaring en een baan (of zicht op een baan), dan kun je deze opleiding ook volgen in BBL-onderwijs (4 dagen werken, 1 dag naar school). Wil je hier meer over weten? Bel of mail dan naar Wendy Eilers, via 030- 2714624 of via w.eilers@nimeto.nl

Allround stand- en decorbouwer

Een allround stand- en decorbouwer stuurt een team aan en is verantwoordelijk voor moeilijkere opdrachten. Een baan vind je bij stand- en decorbouwbedrijven of je gaat aan de slag als zelfstandig ondernemer. 

Heb je al een baan en wil je werken en leren combineren? Of wil je toch graag een officieel diploma, naast je praktijkkennis? Deze opleiding tot Allround Stand- en decorbouwer kun je bij Nimeto ook volgen in BBL-onderwijs (4 dagen werken, 1 dag naar school). De eerste 2 jaar jaar leer je voor Stand en decorbouwer en in het 3e jaar specialiseer je jezelf tot Allround Stand- en decorbouwer. De opleiding duurt 3 jaar. Heb je interesse, bel of mail naar Wendy Eilers via 030 - 2714624 of via w.eilers@nimeto.nl

Wat leer je?

Je leert houten constructies te maken met behulp van verschillende machines. Dit doe je zelfstandig en in teams. Daarnaast zijn er allerlei projecten waaraan je kunt deelnemen. Je leert werken met verschillende systeemelementen en over soorten afwerkingen zoals schilderen, stofferen en behangen.  Je krijgt ook les in vaktekenen, Basis VCA, rekenen en talen. Je loopt een half jaar stage bij een bedrijf, waarna je op school examen gaat doen.

Na de 2-jarige opleiding Stand- en Decorbouwer nog een extra jaar volgen? Dat kan. Je gaat dan voor het diploma Allround Stand- en Decorbouwer. Tijdens dit derde jaar werk je in een bedrijf, en kom je een dag per week naar school voor aanvullende vaardigheden.  

 

SD1
SD4
SD2
SD5
SD3

In Beeld

Opbouw van de opleiding

Het eerste jaar ga je fulltime naar school en werk je aan diverse binnen- en buitenschoolse opdrachten. We bouwen je kennis en kunde langzaam uit.  Je leert bijvoorbeeld werken met alle machines en gereedschappen in workshops. Het tweede jaar start je met een lange stageperiode gevolgd door een praktijk examen.

Stage

De stageperiode begint in september als de scholen weer starten. Het gaat om een fulltime stage waarbij je 1 of 2 keer terug komt naar school. Samen met je mentor ga je op zoek naar een stagebedrijf dat bij je past en die dicht in de buurt van je woonplaats is gevestigd. In de stageperiode kun je als volwaardige collega meewerken. De stageperiode duurt tot ongeveer medio januari.

Duur van de opleiding

De Niveau 2 BOL opleiding tot Stand- en Decorbouwer duurt twee jaar. De Niveau 3 BBL opleiding Allround Stand- en Decorbouwer duurt een jaar, aansluitend aan je niveau 2 opleiding.

Diploma

Met een diploma van Nimeto kun je verder. Een zeer groot deel van onze studenten vindt snel werk. Nimeto is in de branche een merknaam en dat zie je terug in de specifieke vraag naar studenten met een diploma van Nimeto. De meeste gediplomeerden gaan aan de slag bij stand- en decorbedrijven of schrijven zich in als kleine zelfstandige. Met het diploma Stand- en Decorbouwer kun je ook binnen Nimeto nog doorstromen naar een niveau 4 opleiding.

 

Aanmelden en toelating

Aanmelden
Aanmelden voor het nieuwe schooljaar doe je door het digitaal aanmeldingsformulier in te vullen voor de opleiding Stand- en Decorbouwer (niveau 2) of Allround Stand- en Decorbouwer (niveau 3). Het formulier opent in een nieuw scherm of tabblad. Als we je aanmelding en een digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, word je uitgenodigd voor een intake. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.

Intake
Tijdens de intake kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Op deze manier komen we erachter of de opleiding bij je past. Het is ook altijd zinvol en leuk om eigen werk of foto’s mee te nemen.

Toelatingseisen
Om je te kunnen aanmelden voor de opleiding geldt dat je minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar diploma op niveau 1 moet hebben.