(Allround) Signmaker

Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar met signing heeft iedereen elke dag te maken: op auto’s, in en op gebouwen, langs de weg, echt overal! Best belangrijk dus dat er ook mensen zijn die dat kunnen maken. De opleiding (Allround) Signmaker (BOL en BBL) is een mooie combi van creatief en technisch. Iets voor jou?

Medewerker Sign | 25214 | Allround Signmaker | 25213 | niveau 2 en niveau 3 | 2 of 3 jaar | BOL en BBL

Meld je aan

Het beroep

Signmaker

Sign is het engelse woord voor belettering. Als (Allround) Signmaker houd je je bezig met visuele communicatie. Je werkt aan reclame-uitingen op auto's, in etalages en op gevels. Denk bijvoorbeeld ook aan de bewegwijzering op Schiphol. Met behulp van computerprogramma's, printers en snijplotters maak je je technische ontwerp productieklaar. Daarna monteer je de signing.

Heb je voldoende ervaring en een baan (of zicht op een baan), dan kun je deze opleiding ook volgen in BBL-onderwijs (4 dagen werken, 1 dag naar school). Wil je hier meer over weten? Bel of mail dan naar Wendy Eilers, via 030- 2714624 of via w.eilers@nimeto.nl

 

Allround signmaker

Als allround signmaker geef je soms leiding aan een team. Dat hangt af van de grootte van het bedrijf. Je kunt aan het werk bij signbedrijven of reclamebureaus voor binnen- en buitenreclame. Je kunt deze opleiding in een jaar volgen nadat je je diploma Signmaker hebt gehaald.

Heb je al een baan en wil je werken en leren combineren? Of wil je toch graag een officieel diploma, naast je praktijkkennis? Deze opleiding tot Allround Signmaker kun je bij Nimeto ook volgen in BBL-onderwijs (4 dagen werken, 1 dag naar school). De eerste 2 jaar jaar leer je voor Signmaker en in het 3e jaar specialiseer je jezelf tot Allround Signmaker. De opleiding duurt 3 jaar. Heb je interesse, bel of mail naar Wendy Eilers via 030 - 2714624 of via w.eilers@nimeto.nl

 

Wat leer je?

Signmaker (BOL-BBL)

Je maakt kennis met allerlei (nieuwe) technieken voor het maken van autobelettering, reclame-visuals, lichtreclames, 3D-objecten en carwrapping. Je leert hoe je teksten en afbeeldingen netjes voorbereidt, print, uitsnijdt (plot) en aanbrengt. Werken met Adobe Illustrator, omgaan met de nieuwste machines en zuinig werken met folies en andere materialen - dat leer je van onze enthousiaste vakdocenten. Je krijgt ook les in veilig werken (VCA basis). In de BOL-variant ga je vijf dagen per week naar school, en in het tweede jaar loop je vier maanden stage. Wil je liever meteen gaan werken en toch een beroepsdiploma halen? Dan kun je een baan zoeken bij een erkend leerbedrijf en de opleiding als BBL-traject doen: vier dagen werken, één dag naar school.

Allround Signmaker (BBL)

In dit jaar word je nog beter in alles wat je bij Signmaker hebt geleerd. Op je schooldag werk je verder met allerlei technieken, zoals voertuigen beletteren, reclame visuals maken, het uitwerken van lichtreclames en carwrapping. Daarnaast krijg je les in veilig werken (VCA vol en BHV) en is er aandacht voor communicatieve en ondernemersvaardigheden. Vier dagen in de week leer je (betaald) bij je eigen werkgever. Daar ontwikkel je niet alleen kennis over materialen, gereedschappen en technieken, maar leer je ook hoe je mensen kunt aansturen en wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een eigen bedrijf.

Signing 1
s1

In beeld

Opbouw van de opleiding

Modulen en Projecten

Bij de start van de opleiding Signmaker leer je tijdens workshops de basistechnieken, zoals handmatig snijden en folie aanrakelen. Hierna doe je een aantal projecten (opdrachten uit de praktijk) waar je zowel de theorie als de praktijk van het vak meekrijgt. Je leert onder meer hoe je oppervlaktes berekent, de snijplotter bedient en wat het verschil is tussen diverse folies. De projecten duren vier weken.

Allround Signmaker

Als je al werkt bij een erkend leerbedrijf, kun je het BBL-jaar Allround Signmaker doen. Dan werk je vier dagen in de week en kom je één dag naar school om allerlei technieken te verdiepen en allround vaardigheden op te doen. Alles wat je op je schooldag leert, pas je direct toe in de praktijk.Stage
In het tweede jaar van de opleiding Signmaker loop je vier maanden stage. Ga je verder met de opleiding Allround Signmaker dan loop je nog eens twee maanden stage. Je gaat zelf op zoek naar een stagebedrijf. De school ondersteunt je hierin. Als vakschool hebben we goede relaties met bedrijven uit het veld.

Duur van de opleiding
De opleiding tot Signmaker duurt twee jaar. Wil je de opleiding Allround Signmaker gaan doen dan duurt deze drie jaar.

Wat kun je na deze opleiding?

Signmaker (BOL-BBL, 2 jaar)

Jouw creativiteit en je gevoel voor techniek heb je tijdens de opleiding verder ontwikkeld en je kunt prima aan de slag als signmaker, bijvoorbeeld bij een reclame-/beletteringbedrijf. Waarschijnlijk ben je enthousiast geworden en wil je je toekomstmogelijkheden verder vergroten. Dan pak je nog het derde jaar erbij (Allround Signmaker, BBL, niveau 3), of kies je voor de veelzijdige vierjarige opleiding Signmaking & Wayfinding (BOL, niveau 4).

Allround Signmaker (BBL, 1 jaar)

Als allround signmaker kun je zelfstandig werken en leiding geven aan een team, bijvoorbeeld bij een sign-/beletteringsbedrijf of bij een reclamebureau voor binnen- en buitenreclame. Misschien wil je nog even doorleren om nóg breder inzetbaar te zijn in de markt of wanneer je een eigen bedrijf begint. Dat kan binnen Nimeto bij Signmaking & Wayfinding (BOL, niveau 4) of daarbuiten.

Aanmelden en toelating

Toelatingseisen

Om je te kunnen aanmelden voor Signmaker heb je minimaal een diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar diploma op niveau 1 nodig. Voor Allround Signmaker volg je eerst de opleiding Signmaker.

Aanmelden

Aanmelden voor de opleiding Signmaker klik dan hier. Om je aan te melden voor Allround-Signmaker klik dan hier Vóór 1 april heb je de meeste kans dat er nog voldoende plek is. Je wordt niet automatisch geplaatst na je aanmelding. Als we de aanmelding en jouw digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intake.

Intake (online)

Tijdens de intake voor Signmaker kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Zo zorgen we er samen voor dat jij de keuze maakt die het beste bij jou past. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.