10 hightech sensoren geplaatst bij Nimeto: "studenten kunnen met data oefenen"

12-04-2022

Een nieuwe en bijzondere samenwerking tussen Nimeto en het bedrijfsleven. De school heeft namelijk de handen ineen geslagen met PULSE Core, een fabrikant van sensoren die onder andere luchtvochtigheid en CO2 realtime kunnen meten. 

De samenwerking is tot stand gekomen zodat studenten van de opleiding Vastgoedadviseur & Projectmanager tijdens de het reguliere onderwijs al kennismaken met het analyseren en gebruiken van beschikbare data. "We vinden het belangrijk dat een student, wanneer hij straks aan het werk gaat, ook kan meedenken, samenwerken, overleggen en adviseren. Dat doen we door onder andere door het toepassen van innovaties in ons lesmateriaal, zoals bijvoorbeeld sensortechniek", aldus docent Roel Thönissen. 

Het gaat om 10 sensoren die zijn geplaatst in het gebouw. De samenwerking begon naar aanleiding van een workshop die werd gegeven over 'digitalisering in gebouwtechniek'. Dit werd toen verzorgd door de gemeente Utrecht. "Ander voordeel van deze sensoren in ons gebouw? Als school krijgen we beter inzicht in het klimaat van onze ruimtes. Zodoende kunnen ook wij zelf zorgen voor een beter binnenklimaat voor onze studenten. Een win-win dus. En wie weet waar deze samenwerking in de toekomst nog toe leidt."