Vakjury NFF beoordeelt korte films studenten

20-11-2018

Een goede voorbereiding op de beroepspraktijk staat centraal in het mbo-onderwijs. Hoe mooi is het dan als experts uit het veld hun kennis delen? Nimeto prijst zich gelukkig met de vele praktijkexperts die het onderwijs ondersteunen. Bijvoorbeeld doordat zij optreden als vakjury, zoals onlangs het geval was bij de beoordeling van filmproducties van studenten Media en Communicatie.

De 3e jaars studenten Media & Communicatie moesten tijdens de 5e module een korte film maken.  De opzet was gebaseerd op het 48 hours filmproject van het Nederlands Film Festival (NFF). De verschillende groepen kregen door loting een genre, een personage, een voorwerp en een zin toegewezen en moesten dit verwerken tot een korte film.

De jury bestond uit praktijkexperts van het Nederlands Film Festival. Claire van Daal (programmeur) en Annique Deneer (evenementorganisatie)  hadden de zware taak uit alle producties de beste te kiezen. Er waren prijzen te winnen voor beste scenario, beste camera en beste montage.

De vakjury reikt de prijzen uit
De studenten waren enthousiast. De jurering door de NFF experts en de mooie trofee (ontwerp Trix van Vugt) waren een extra stimulans om goed werk af te leveren. Claire en Annique, nogmaals bedankt voor jullie inzet!