Studenten van de opleiding schilderen doen hun eindexamen op Bio Vakantieoord

05-07-2018

De studenten van de opleiding 'Schilderen' werken voor projectopdrachten heel vaak voor stichtingen en goede doelen. Afgelopen week waren 16 studenten te gast bij Bio Vakantieoord in Arnhem waar zij de bungalows Woody Woodpecker en Bugs Bunny tot in de puntjes opknapten. Deze grote klus was voor hen een examenopdracht. 

 

Samen op vakantie. Dat kan bij Bio
Het Bio Vakantieoord is een vakantiepark gelegen in de bossen bij Arnhem voor gezinnen met een (complex) gehandicapt kind. In 2017 kwamen er ruim 1.200 gezinnen hun vakantie doorbrengen. Voor gezinnen met een gehandicapt kind is op vakantie gaan niet vanzelfsprekend. Simpelweg omdat de nodige aanpassingen en hulpmiddelen in de meeste gangbare vakantiewoningen ontbreken. Het Bio Vakantieoord geeft deze gezinnen de kans om een betaalbare vakantie te vieren in aangepaste vakantiebungalows met aanvullende toegespitste voorzieningen. Nu eens zonder dat de handicap leidend is, biedt Bio voor het hele gezin originele activiteiten om samen te lachen, te ontspannen en avonturen te beleven.

"Op ons 20 ha landgoed ligt altijd werk. Werk waarvoor wij niet de mankracht en middelen tot onze beschikking hebben."

 

Menselijk aspect
"We werken niet alleen gezamenlijk aan een opdracht om ervoor te zorgen dat het vakantiepark straks weer mooie bungalows heeft, maar we zorgen ervoor dat we een bijdrage kunnen leveren aan het doel van Bio Vakantiepark. Dat maakt niet alleen mij gelukkig, maar de studenten vinden dit ook heel erg belangrijk", aldus Marcel van der Borden, teamleider van de opleiding Schilderen. "Het menselijk aspect maakt dit soort opdrachten extra bijzonder om uit te voeren".

Bio vakantieoord maakte een mooi video verslag van de werkzaamheden en sprak met een aantal van onze studenten en docenten.