Studenten van de opleiding Stand en Decorbouw bouwen Zwitsers operadecor

21-02-2019

Tweedejaars studenten van de opleiding Stand- en Decorbouw starten binnenkort met een heel bijzonder project. In opdracht van de operavereniging Sankt Moritz gaan ze een 360 graden decor bouwen voor de uitvoering van de opera 'I Due Foscari’ van Verdi. Naast de bouw begeleiden ze ook de op- en afbouw op locatie in een oud paleis in de Zwitserse bergen. 

De studenten maken het decor bij Nimeto. Daarna gaan ze tijdens de uitvoering twee keer een week naar Zwitserland om het decor zelf op te bouwen. Een van de uitvoeringen vindt plaats in een prachtig oud winterpaleis annex hotel in de Zwitserse bergen, de andere in Basel. 

Ook het decor zelf wordt heel bijzonder.  De toeschouwers zitten straks in het midden van een Venetiaans paleis uit vroeger tijden, compleet met trappen, loopbruggen en Venetiaanse gondels. De opera speelt zich in 360 graden rondom de toeschouwers af. Een mooie uitdaging voor de studenten! 

Het is niet voor het eerst dat studenten van de opleiding Stand- en Decorbouw aan gave projecten werken. Eerder maakten ze al een zes meter hoge raket voor het festival Liquicity (zie filmpje) en ter ere van het Utrechtse project '100 jaar De Stijl' maakten ze Rietveld stoelen van 3 meter hoog.

Ook zulke gave dingen maken? Meld je aan voor de opleiding Stand- en Decorbouw of kom naar de open dag op 7 maart.