Wedstrijd voor jonge ondernemers

31-10-2019

Studenten van de opleiding Projectmanager Vastgoedonderhoud (PVO) volgen allemaal het vak Ondernemen. En om ze ervaring bij te brengen in het runnen van een eigen onderneming schrijft Nimeto jaarlijks een wedstrijd uit. Met als opdracht: ‘Bedenk een product en presenteer de businesscase.’ De beste zes gaan vervolgens aan de slag met het opstarten van een bedrijf, de overige klasgenoten solliciteren op de functies die daarbij ontstaan. Er worden zelfs aandelen verkocht, aan de slag met een echt bedrijf dus!

12 jonge ondernemers presenteerden op 31 oktober hun businessplan aan de vierkoppige jury van Stichting Jong Ondernemen. De meest innovatieve producten en creatieve concepten kwamen naar voren. Van een uitvinding voor ‘Ocean clean-up' door pleziervaart tot een praktische sok-panty oplossing om het leven van vrouwen (en misschien ook wel mannen) te veraangenamen. 

De jury had een flinke dobber aan het selecteren van zes winnaars want eigenlijk zat er achter elk product wel een goed verhaal. De complimenten gingen dan ook uit naar alle pitchers, 'het niveau was hoog dit jaar!’. Uiteindelijk werden er zes winnaars gekozen. Zij hebben meteen volgende week al hun eerste vergadering staan. Ja, ondernemen is aanpakken! De plekken 1, 2 en 3 namen hun geldprijs, die dient als start-up fee, in ontvangst. 

3de plek: 100 euro voor Harry met de Klabba, een mobiel uitvouwbaar dienblad dat je overal mee naar toe kan nemen, bijvoorbeeld tijdens het wandelen, fietsen of in de trein.

Harry met de Klabba

2de plek: 200 euro voor Maxime met de Ruchka die het antwoord biedt op het voorkomen van pijnlijke of vieze handen bij het verplaatsen van een kooikar of palletwagen.

1ste plek: 300 euro voor Lauren met haar Santi, de oplossing voor vrouwen die maar al te vaak een sok over hun panty aantrekken. Lauren kon er helaas zelf niet bij zijn. Zij werd uitstekend waargenomen door haar twee klasgenoten Valerie en Sharissa die graag haar eerste prijs in ontvangst namen! Daarmee is de eerste samenwerking alvast begonnen :-)

Valerie en Sharissa met de eerste prijs voor Lauren

Is deze opleiding misschien ook wel wat voor jou? Check dan even de pagina Projectmanager Vastgoedonderhoud of bezoek ons op een van de open huis dagen. We vertellen je er graag meer over!