Pien Hoveling behaalt wederom goud en is daarmee de beste etaleur ter wereld

19-10-2017

Het is haar weer gelukt! Pien Hoveling behaalde vandaag tijdens de finalewedstrijden 'Visual Merchandising' van WorldSkills in Abu Dhabi wederom een gouden medaille. De 4e jaars student Ruimtelijke Presentatie en Communicatie aan Nimeto Utrecht behaalde eerder al goud in 2016 tijdens EuroSkills in Gothenborg (Zweden) en tijdens het NK Skills Heroes in maart dit jaar in Amsterdam.

De afgelopen weken hebben steeds in het teken van de wedstrijd gestaan en Pien heeft - samen met haar expert coach Erika Scharff - hard gewerkt aan een optimale voorbereiding voor het WK. In een wedstrijdveld van 1.300 deelnemers uit 77 landen, 51 vakgebieden en 28 Nederlandse deelnemers behaalde Pien met 744 punten een 1e plaats en daarnaast de titel 'Best of nation', dat betekent dat zij het hoogste punten aantal van Nederland heeft behaald.

Tijdens het WK in Abu Dhabi dat van 14 t/m 19 oktober werd gehouden, liet Pien de 13 medekandidaten in haar vakgebied achter zich en mag zich nu de beste etaleur ter wereld noemen!