Oud Nimeto-studente een van de winnaars 'vakwedstrijd voor Schilders'

19-10-2018

Oud studente Inge Modderkolk heeft een eerste en derde prijs gewonnen tijdens de onlangs gehouden vakwedstrijd voor Schilders van de SCS (StudieClubSchilders). Inge is vorig jaar afgestudeerd van onze opleiding Specialist Restauratie Decoratie. Zij won de eerste prijs in de categorie C2 studerend (Grand antiek) en de 3e prijs in de categorie C3 (decoratie vrije technieken). Een knappe prestatie!

De jaarlijkse vakwedstrijd is een vast onderdeel van de landelijke Schildersdag van de SCS. Het thema van de 71e editie was ‘Zutphen Hanzestad’. In totaal zijn door de vakjury 116 ingezonden werkstukken beoordeeld uit verschillende disciplines. Deelnemers kwamen uit Nederland en België.

Gert-Jan Nijsse, voorzitter van de jury, benadrukte dat de inzendingen van hoogstaande kwaliteit zijn. “Ieder jaar opnieuw maken mensen zich hard voor een topprestatie in dit vakgebied, op alle niveaus. Uit de werkstukken spreken de handen, het verstand en het hart  van de maker. Insturen betekent dat je wilt weten waar je staat ten opzichte van anderen. Een prima manier om erkenning te krijgen, maar vooral ook om weer nieuwe ideeën en inspiratie op te doen. En dat is onbetaalbaar”, aldus Nijsse. De winnaars kregen een oorkonde, het juryrapport en uiteraard een mooie bos bloemen.