Nimeto Utrecht klaar voor vt wonen & design beurs

14-06-2016

Gistermiddag werd de stand van Nimeto Utrecht voor de vt wonen & design beurs (27 september t/m 2 oktober 2016) officieel opgeleverd. De voorzitter van het College van Bestuur Hans Verschoor, de docenten Lin Megens en Giselle Banel en de betrokken studenten toonden aan iedereen met trots het eindresultaat.

undefined  undefined

Het begon allemaal een aantal maanden geleden met het ontwerp van de studenten van de de opleiding Ruimtelijke Presentatie en Communicatie. Vervolgens zijn studenten van de opleiding Stand- en Decorbouw aan de slag gegaan. Hierna was het de beurt aan de derdejaars studenten van de opleiding Kleur- en Interieuradviseur. De studenten bedachten in groepen een concept voor de stand. Uiteindelijk werden de concepten van Ilse, Michelle, Roselien en Renske (groep 1), Lindi, Romy, Vera en Tessa (groep 2) en het concept van de workshop van Rosa, Else, Marilene en Maud gecombineerd. Zo kwamen ze tot het concept 'From another point of view'. Zeer passend bij Nimeto Utrecht, waar studenten leren anders te kijken en niet voor de hand liggende keuzes te maken.

undefined  undefined

Je ziet in de stand indigo inkt uit de oude Japanse traditie, handmade materialen, nostalgie in handwerk, hang naar authenticiteit in afwerking en imperfectie. Daarnaast zijn er ook grafische elementen in de stand te zien, zoals de zwarte taping op de vloer, de lijnvoering van de zwarte lampen en de optische illusie van het gele lichtschijnsel op de wand. Het kleurenpalet is zorgvuldig gekozen, evenals de styling. Er is een evenwichtige combinatie ontstaan tussen design en vintage vondsten. 

undefined  undefined  undefined

Op het televisiescherm in de stand wordt een filmpje vertoond. De bezoekers krijgen een rondleiding door de school en er komen studenten en docenten aan het woord.

undefined  undefined

Er is ook een fotowand gemaakt. Nadia Evers, vierdejaars student Kleur- en Interieuradviseur, is door Rob Baar gefotografeerd. De studenten hebben de foto gestyled.

undefined

Er vindt tijdens de vt-wonen & design beurs ook een workshop plaats in de stand. Notitieboekjes kunnen door de bezoekers van de stand door middel van borduur- en stempeltechnieken en het ponsen van papier worden gecostumized. De studenten zullen de bezoekers begeleiden in het vervaardigen van hun eigen boekje. Tijdens de beurs zullen er ook 'From another point of view'-zonnebrillen worden uitgedeeld. De studenten hebben hiervoor zelf brillenhoesjes ontworpen, gevouwen en in elkaar gezet. De bezoekers kunnen daarnaast ook nog, door middel van een virtual reality bril, een door studenten ontworpen  huis in het 3D-programma Sketchup bekijken. 

undefined  undefined

We kijken uit naar de vt wonen & design beurs en willen iedereen nogmaals bedanken voor hun inzet!