Direct naar content
Aanmelden

Onderwijsvisie

Ons onderwijs

Zelfstandige creatieve vakmensen, die op hun eigen manier de ruimte om zich heen vormgeven. Zulke mensen leiden wij op. Maar hoe doen we dat? Hoe ziet onze onderwijsvisie eruit?

Wij willen studenten de ruimte geven. Studenten krijgen bij ons veel verantwoordelijkheid over hun eigen opleidingstraject. Zij bepalen wat voor projecten ze willen uitvoeren, wat voor stages ze willen doen, en welke richting ze op willen. Zo kunnen zij zich op hun eigen manier creatief ontwikkelen en ontplooien.

Onze visie

Creativiteit bloeit niet met je neus in de boeken. Daarom krijgen studenten bij ons de kans om zoveel mogelijk met hun handen te werken. Dat begint al in de les: studenten leren zoveel mogelijk praktische vaardigheden. Buiten het klaslokaal gaat dat gewoon door. Daar realiseren studenten mooie projecten en leren ze op de werkvloer tijdens toffe stages. Zo kunnen onze studenten zich volop ontplooien en worden ze echte vakmensen.


Wij willen dat onze studenten niet alleen als vakman of -vrouw, maar ook als mens groeien. Daarom zorgen we dat studenten de ruimte hebben om zichzelf te zijn op onze school. Vanaf dag één worden hun visie en ideeën gerespecteerd, en hebben ze de vrijheid om zich uit te spreken. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen zich creatief kan uiten en waar studenten elkaar inspireren.


Bevlogen praktijkdocenten

Lessen bij Nimeto worden gegeven door bevlogen praktijkdocenten. Mensen uit de beroepspraktijk dus. Door hun eigen ervaring weten zij welke vaardigheden studenten nodig hebben, en hoe ze deze moeten overbrengen.


Onze docenten en medewerkers staan in nauw contact met het bedrijfsleven. Door goed contact te houden met het bedrijfsleven blijven zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo weten zij wat de eisen van de arbeidsmarkt zijn en kunnen zij het onderwijs hierop aanpassen voor de studenten. 


Ook houden zij technische en maatschappelijke ontwikkelingen, zoals verduurzaming, in de gaten. Zij geven les volgens de meest recente eisen van de branches en van de wereld. Nimetostudenten komen zo altijd goed voorbereid van school af. Klaar voor de toekomst!


BOL, BBL en… Creatieve Ruimtemakers?

Studenten kunnen bij ons zowel BOL- als BBL-opleidingen volgen. Zo kunnen zij zelf bepalen hoe ze zich willen ontwikkelen: eerst klassikaal of meteen op de werkvloer. Sommige van onze opleidingen zijn alleen in BOL- of BBL-vorm beschikbaar, andere zijn in beide vormen te volgen.


Naast BOL en BBL bieden wij ook een derde onderwijsrichting aan: Creatieve Ruimtemakers. Bij de onderwijsvorm Creatieve Ruimtemakers hebben studenten maximale vrijheid om zelf hun leertraject te bepalen. Pas tijdens de opleiding kiezen ze waarin ze willen afstuderen: Media en Communicatie, Signmaking en Wayfinding, Specialist Restauratie en Decoratie of Styling, Interieur en Vormgeving. Natuurlijk wel binnen de mogelijkheden van Nimeto. 


Creatieve Ruimtemakers-studenten kiezen zelf wanneer ze stages en projecten willen doen. Ook kiezen ze zelf wanneer ze willen afstuderen. Kortom: maximaal flexibel onderwijs. Top voor creatieve, zelfstandige studenten die zelf hun opleiding willen inrichten.

Aandacht voor elke student

Bij onze opleidingen is een beperkte hoeveelheid plaatsen beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat we elke student de aandacht kunnen geven die hij of zij nodig heeft om zich goed te ontwikkelen. De hoeveelheid klassen per opleiding vind je hier.


Wij willen dat studenten niet alleen van docenten leren, maar ook elkaar inspireren. Wij plaatsen studenten zorgvuldig voor onze opleidingen met intakes, waar we kijken naar hun motivatie en enthousiasme voor de opleiding. Zo weten we zeker dat de student en de opleiding bij elkaar passen, én dat we klassen vol bevlogen studenten bij elkaar krijgen. Dan stimuleren de studenten elkaar en halen ze het beste uit hun opleiding.