Nieuw: deeltijdopleiding Stylist Vastgoed & Interieur

15-11-2018

In 2019 start Nimeto Utrecht met een nieuwe mbo-gecertificeerde deeltijdopleiding voor volwassenen. De tweejarige opleiding tot Stylist Vastgoed & Interieur is gebaseerd op de dagopleidingen van Nimeto. Het is de eerste Nederlandse mbo-deeltijdopleiding in dit vakgebied. Studenten worden opgeleid tot vastgoedstylist, kleur & interieuradviseur of woonstylist / verkoopstylist. De nieuwe opleiding volgt uit de behoefte in de markt om de kennis van de dagopleidingen ook in deeltijdvorm te borgen. 

Met de nieuwe deeltijdopleiding geeft Nimeto bedrijven in de vastgoed- en interieurbranche de gelegenheid hun medewerkers bij te laten scholen op mbo-niveau. De opleiding geeft een gecertificeerde oplossing voor de (verplichte) opleidings- en bijscholingsbehoefte. Voor de deelnemers geldt vaak dat zij autodidact zijn. Deze opleiding geeft hen de kans zich volgens de laatste inzichten te verdiepen en verbreden in het vak, met een niveau 4 mbo-diploma als tastbaar resultaat.

De opleiding Stylist Vastgoed en Interieur is samengesteld uit verschillende onderdelen van de dagopleidingen van Nimeto. Vanuit het veld krijgt Nimeto de feedback dat het kennisniveau van de afgestudeerde studenten hoog is. Vaak gevolgd door de vraag of (delen van) de opleiding ook in deeltijd gevolgd kunnen worden. Vanaf januari is Nimeto's antwoord op die vraag: Ja.

De opleiding duurt twee jaar, studenten gaan één dag per week naar school. Projecten worden zoveel mogelijk in de eigen werkomgeving uitgevoerd. Voorwaarde voor inschrijving is dat de deelnemer werkt bij één van de erkende leerbedrijven. Registratie als leerbedrijf is betrekkelijk eenvoudig bij Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Nimeto is een mbo-vakschool voor creatieve ruimtemakers. De school behoort tot de top opleiders van Nederland. Op Nimeto volgen ongeveer 1.350 studenten een creatieve, ondernemende of technische opleiding. De studenten leren hoe ze vormgeven aan de ruimte om ons heen. De ruimte waarin men woont, werkt, winkelt en ontspant. Of het nou gaat om een huis of een winkel, om ontwerp, inrichting, onderhoud of communicatie. Hiervoor zijn vakmensen nodig. Zelfbewuste, creatieve ruimtemakers die precies weten wat ze doen. Die mensen leidt Nimeto op. 

Lees meer over de opleiding