PROJECTEN | MBO Raad kerstproof dankzij eerstejaars studenten Styling Interieur en Vormgeving

11-12-2017

Beetje bij beetje wordt Nederland kerstproof gemaakt. Op 6 december zijn 19 eerstejaars studenten van de opleiding Styling, Interieur en Vormgeving naar de MBO Raad in Woerden vertrokken om daar het kantoorpand om te toveren naar een winter wonderland.

Alle decoraties door studenten gemaakt
Onder leiding van docenten Thecla Zandstra-Bos en Erik Zandee zijn de studenten tijdens hun eerste projectperiode op 9 oktober gestart met de opdracht voor het realiseren van kerstdecoraties voor de verschillende ruimtes binnen het kantoor van de MBO Raad. 

Alle decoraties zijn in twee weken tijd door de studenten zelf gemaakt. Dit jaar is dat gedaan met veel natuurlijke materialen, waaronder ook veel 'restmaterialen'. De studenten hebben zelf kerstballen en versieringen gemaakt van restjes wol, jute, reepjes stof, hergebruikte kralen, karton, pallethout, boomschorssnippers, mos, snoeiafval (oa. wilgentakken van een hovenier) etc. Er zijn geen 'echte' kleuren gebruikt, maar veel wit, bruin, beige en groen.

Er zijn 5 echte kerstbomen geplaatst in de hal en het bedrijfsrestaurant.
Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat
Het was een omvangrijk project en afgelopen week zijn de studenten de hele dag in touw geweest om het kantoorpand van de MBO Raad te versieren. De balie en vensterbanken kregen een winterse look, de kantine is klaar voor het kerstdiner en in het trappengat hangen mooie sneeuwvlokken. Uiteraard mag de entree met een winters tafereel niet ontbreken.

In aanloop naar kerst kunnen alle medewerkers ook nog een wens achterlaten in de speciaal daarvoor gemaakte wensboom.

Projectonderwijs
Heeft u ook interesse in een samenwerking met Nimeto Utrecht? Neemt u dan contact op met het projectbureau en informeer naar de mogelijkheden.

E-mail: project.bureau@nimeto.nl