Jury vol lof over restauratie door studenten Nimeto

19-11-2018
Studenten van de opleiding Restauratie en Decoratie hebben bijna twee jaar gewerkt aan een prachtig project, de restauratie van de Kruiswegstaties van de Lambertuskerk in Haarsteeg. De Kruiswegstaties zijn sinds afgelopen zomer weer in volle glorie in de kerk te bewonderen, eind oktober volgde nóg een beloning voor het harde en bijzondere werk. De restauratie van de Kruiswegstaties werd genomineerd voor de prestigieuze Willy Knippenbergprijs. De uitreiking van deze prijs vond op 17 november plaats.

Studenten bij de feestelijke inwijding van de Kruiswegstaties
De Willy Knippenbergprijs is een prestigieuze prijs voor Brabants Erfgoed. De prijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt, had als thema: “Volksdevotie”  De restauratie van de Kruiswegstaties was samen met de kinderbedevaart uit Vessem en de heemkundekring Boxtel genomineerd. In totaal waren er 19 inzendingen voor de Knippenbergprijs.
De jury van de Willy Knippenbergprijs 2018 was zaterdag 17 november vol lof over de restauratie van de Kruiswegstaties door studenten van de opleiding Restauratie & Decoratie. “De studenten kregen de kans om waardevol religieus erfgoed te ontdekken, waarmee ze oorspronkelijk weinig voeling mee hadden” aldus de jury. De waardering was net niet genoeg voor de eerste prijs, maar met een bedrag van 500 Euro prees de Heilige St. Lambertuskerk uit Haarsteeg zich uitermate gelukkig.

Docente Ivanka Massink overhandigde na afloop het boek “Een kleurrijk Verhaal” aan Bisschop de Korte. Het boek is een kleurrijk verslag van de restauratie van de Kruiswegstaties tot en met de feestelijke inwijding in de zomer van 2018.