Jessey en Aaron in Skills the Finals 2018 in Zwolle

15-02-2018

Volgende maand is het alweer zover: de finale van Skills Heroes vindt dan plaats van 15 t/m 17 maart in de IJsselhallen in Zwolle. Gedurende 3 dagen gaan ​veel mbo studenten met elkaar de strijd aan voor de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in hun vakgebied. Nimeto stuurt dit keer 2 kandidaten naar de finale: Jessey Dekker en Aaron Pryer. Beide kandidaten gaan de strijd aan in hun vakgebied 'etaleren'. We stellen ze even aan jullie voor!

Jessey Dekker (SIV3) is 20 jaar, als ze in maart start met Skills is ze 21.

Jessey, wat was voor jou de reden om je aan te melden voor de voorrondes? "Ik ben altijd opzoek naar een uitdaging. Skills Heroes leek mij de perfecte gelegenheid om mezelf meer te kunnen ontwikkelen en te laten zien wat ik kan. Ik heb een grote liefde liggen bij etaleren en ik hoop hier meer uit te kunnen halen."

Je bent net op stage geweest. Speelt dat in je voordeel straks bij de halve finale? "Stages zijn de meest leerzame momenten binnen je studie. Ik weet dat ik tijdens mijn stage grote stappen heb gemaakt op zowel praktijk gebied als persoonlijk. Dit zou wel eens in mijn voordeel kunnen werken als ik aan deze uitdaging begin."

Welke tegenstander is je geduchte concurrent? En waarom? "Eerlijk gezegd ben ik niet op de hoogte van mijn tegenstanders. Ik weet wel dat mijn mede student van het Nimeto, Aaron Preyer een waardige tegenstander kan worden. Ik ben hier tenslotte aan begonnen om mezelf te bewijzen, om ervaring op te doen en er voornamelijk heel veel plezier in te hebben."

Wat is jouw kracht? "Mijn kracht ligt in mijn rustige karakter. Ik probeer overal het positieve van in te zien en zo hard mogelijk mijn best te doen. Als iets niet lukt.. jammer dan, en door!"

=====

Aaron Preyer (SIV2) is 18 jaar.

Vertel eens, waarom heb je je aangemeld? "Toen ik de mail om aan te melden voorbij zag komen, leek het mij al heel gaaf om deel te nemen. Ik had alleen niet direct het gevoel dat ik er goed genoeg voor was, dus liet ik het eerst aan mij voorbij gaan. Na een gesprek met mijn docent, die mij op de deelnemers lijst miste, heb ik toch besloten de gok te wagen. Het is sowieso weer een nieuwe ervaring en je krijgt direct hoogte van je vaardigheden. Ik heb mij daarom een week voor de kwalificatie nog aangemeld. Vervolgens pakte dit erg positief uit." 

Hoe schat je je kansen in voor de halve finale? Ken je je tegenstanders? "Ik heb nog geen beeld van de tegenstanders, dus ik vind het moeilijk om mijn kansen in te schatten." 

Wat is jouw kracht? "Ik heb oog voor detail. En ik kom met creatieve oplossingen. Verder denk ik dat ik inlevend en ruimdenkend ben."

​Top Coach
Erika Scharff is ook deze keer de expert coach voor beide studenten. Zij begeleidde eerder vele kandidaten op weg naar het eremetaal en met succes! 

#skillsheroes #nimeto #creatieveruimtemakers