Internationalisering: op bezoek bij Lycée Pierre Simon de Laplace in Frankrijk

10-11-2015

Op donderdagmiddag 5 november 2015 om 17:00 uur vertrokken Maarten Delissen, Petra Trienekens en Annechien Deurloo naar Caen in Frankrijk. Na 5 uur reizen en 1 uur overstaptijd kwamen ze om 23:00 uur aan. Ze werden warm onthaald door een petit comité van het Lycée Pierre Simon de Laplace: Monsieur Stephane Perichon (directeur), Madame Beatrice Leroux (docente toegepaste kunst) en Madame Carine Baglin (docente Engels). Na een korte kennismaking werden ze naar hun logeeradres gebracht.

De volgende morgen moesten ze weer vroeg op. Op naar het Lycée Pierre Simon de Laplace in Caen! De lessen beginnen hier namelijk al om 8 uur. Net als het programma, een rondleiding door de gehele school inclusief het internaat.

Eerst bezochten ze de creatieve lokalen. Waarbij die van Monsieur Dominique Gries (docent sculptuur en materiaalonderzoek) opviel. Het stond er vol met verschillende materialen en werkstukken. Ergens in een gezellig hoekje met grote planten stond een koffiezetapparaat te pruttelen. ’s Ochtends begint de les daar namelijk met een croissant en koffie. De opbrengst daarvan wordt gebruikt om met de klas op excursie te gaan. De studenten zaten dicht op elkaar rustig te werken.

undefined

Het is opvallend dat er veel aandacht is voor het onderzoek en het schetsproces. Ze hebben prachtige schriftjes met handgeschreven teksten, schetsen en materiaalonderzoekjes.

Daarna volgde een lange wandeling langs de praktijklokalen voor onder andere schilderen, stukadoren, en timmeren. Daarna volgden er geen lokalen meer maar gigantische loodsen voor onder andere metselen, houtbewerking en installatietechniek. Veel verschillende machines, heel indrukwekkend!

undefined 

Na een hele intensieve dag en weer laat naar bed, zaten Maarten, Petra en Annechien zaterdag om 9:00 uur weer in de trein richting Parijs. Het was een intensief en geslaagd bezoek aan Caen. We kijken uit naar het weder bezoek!

Het Lycée Pierre Simon de Laplace heeft ook een klein nieuwsbericht over ons op hun website geplaatst.