Studenten SIV3 en KIA4 op excursie naar Milaan

26-04-2018

In het derde jaar gaan onze studenten op excursie naar het buitenland. Zo wordt Rome bezocht maar ook Milaan en Berlijn. De studenten doen daar veel inspiratie op voor hun opleiding en toekomstig werkveld. Afgelopen week bezochten onze derdejaars studenten SIV en vierdejaars KIA de Italiaanse stad Milaan.

De studenten en docenten brachten een bezoek aan de Salone del Mobile, 's werelds belangrijkste design en meubelbeurs. De beurs is de aftrap van het nieuwe designjaar. Hier vind je de laatste ontwikkelingen op meubelgebied en de woontrends voor de toekomst. Van klassiek, design tot modern. In totaal 24 hallen kunnen worden bezocht. Een must see voor de studenten van de opleiding Styling, Interieur en Vormgeving (SIV) en Kleur- en Interieur Adviseur (KIA).

 

Zona Tortona
Deze wijk staat bekend als dé mode en design wijk van Milaan en ontbreekt dan ook niet op het programma. Producenten, labels en ontwerpers tonen hun nieuwste ontwerpen aan een internationaal vakpubliek. De presentaties worden gehouden in ateliers, garages, binnenplaatsen etc. De nog niet zo bekende designers en beloften voor de toekomst tonen daar hun werk. Ook veel jonge Nederlandse ontwerpers zijn vertegenwoordigd in deze super inspirerende wijk.

Moooi
Op Via Savona 56 wordt een bezoek gebracht aan het Museum van de uitgestorven dieren dat is ingericht door Megan Grehl en Concrete Architectural associates. Dat resulteert in 2 totaal verschillende interieurs waarin de Moooi collecties op een verrassende nieuwe manier worden gepresenteerd. Wanneer de studenten ontwerper Marcel Wanders tegen het lijf lopen, moet er natuurlijk even een groepsfoto worden gemaakt!

 

Natuurlijk is er in deze stad meer te bezichtigen en de studenten krijgen daarom ook voldoende tijd om naast het programma de stad te ontdekken. Met het mooie weer van afgelopen week is dat dan extra genieten.