PROJECTWEKEN | Werk in uitvoering...

29-10-2018
De komende weken werken onze studenten - vaak op locatie -  aan echte projecten. Voor studenten vaak een van de hoogtepunten van het studiejaar, voor (non-profit) bedrijven een mooie kans om die ene klus door vakmensen in opleiding te laten klaren.

Theorie én praktijk
Studenten krijgen door deze projectweken ervaring in de praktijk. Het is niet alleen het werk wat goed en netjes moet worden afgeleverd, ook het overleg met de opdrachtgever is een essentieel onderdeel van goed vakmanschap.

In de kijker: etaleerwedstrijd
Dit jaar bestaan de creatieve opleidingen van Nimeto 50 jaar. Speciaal daarom is in samenwerking met de ondernemersvereniging van de Amsterdamse Straatweg een wedstrijd georganiseerd. Studenten van de studierichting Styling Interieur en vormgeving zullen 13 etalages op de Amsterdamse Straatweg een metamorfose geven met als thema ’50 jaar creatief Nimeto; verleden / heden / toekomst’.

Kom ook kijken
Het project start op maandag 29 oktober op de Amsterdamse straatweg. De studenten worden in groepjes van drie aan een van de 13 deelnemende ondernemers / winkeliers gekoppeld. Zij werken verschillende creatieve voorstellen uit die ze presenteren aan ‘hun’ ondernemer. Het beste idee wordt in de week van 5-9 november in de etalage uitgewerkt. De winnaars van de etaleerwedstrijd worden op maandag 12 november bekend gemaakt in het wijkgebouw ‘Bij Berlage’.

Creatieve ruimtemakers
Nimeto is de vakschool voor creatieve ruimtemakers. Op onze school leren studenten vorm te geven aan de ruimte om hen heen. De ruimte waarin men werkt, woont, winkelt en ontspant. Daarvoor zijn vakmensen nodig. Zelfbewuste creatieve ruimtemakers die precies weten wat ze doen. Zulke mensen leiden wij op, in theorie én praktijk.