Direct naar content
Aanmelden

(Allround) Signmaker

Niveau 2 of 3 | 2 of 3 jaar | BOL of BBL

Jij bent...

• Visueel ingesteld
• Een echte aanpakker
• Creatief én handig met techniek

Over de opleiding

Op auto’s, op gebouwen, langs de weg: signing is overal! Als (Allround) Signmaker heb je dus genoeg te doen. Je leert de wereld de weg wijzen en boodschappen aantrekkelijk en opvallend maken. Klinkt dat jou als muziek in de oren? En wil je signing vormgeven van ontwerp tot uitvoering? Dan is deze creatieve én technische opleiding echt iets voor jou!


Toelatingseisen


Aanmelden voor Signmaker? Dan heb je minimaal een diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar diploma op niveau 1 nodig. Voor Allround Signmaker volg je eerst de opleiding Signmaker.

Twijfel je nog?

    Geen aankomende activiteiten

Wat leer je?

Je maakt kennis met allerlei technieken voor het maken van autobelettering, reclame-visuals, lichtreclames, 3D-objecten en (car)wrapping. Met wrapping ga je aan de slag met wrappen van allerlei spullen. Denk bijvoorbeeld aan glazen, maar ook aan hele auto’s! Verder leer je hoe je teksten en afbeeldingen netjes voorbereidt, print, uitsnijdt (plot) en aanbrengt. En ga je werken met Adobe Illustrator, leer je omgaan met de nieuwste machines en hoe je zuinig kunt werken met folies en andere materialen. Dat alles leer je van onze enthousiaste vakdocenten. Tot slot krijg je ook les in veilig werken (VCA Basis).

Wat vinden andere studenten?

"We zitten bijna nooit met onze neus in de boeken. Signmaker is superpraktisch"

- Caitlin Bruinink
Student Signmaker

“Ik wil ook graag zelf gaan ontwerpen, dat ligt mij denk ik ook wel”

- Tessa van den Heuvel
Student Allround Signmaker

Orientatieworkshops

Heb je interesse voor een Nimeto-opleiding en wil je proeven hoe het is om student bij Nimeto te zijn?

Opbouw van de opleiding

Opbouw Signmaker


Bij de start van de opleiding Signmaker leer je de basistechnieken, zoals handmatig snijden en folie aanrakelen. Hierna doe je een aantal projecten, opdrachten uit de beroepspraktijk, waar je de theorie én praktijk van het vak meekrijgt. Je leert onder meer hoe je oppervlaktes berekent, de snijplotter bedient en wat het verschil is tussen soorten folies. De projecten duren vier weken.


Opbouw Allround Signmaker


Als je al werkt bij een erkend leerbedrijf, kun je het BBL-jaar Allround Signmaker doen. Dan werk je vier dagen in de week en kom je één dag naar school. Zo verbeter je je in allerlei technieken en doe je allround vaardigheden op. Alles wat je op je schooldag leert, pas je direct toe in de praktijk.


Stage


Doe je de BOL-variant van de opleiding Signmaker? Dan loop je in het tweede jaar vier maanden stage. Ga je verder met de opleiding Allround Signmaker? Dan loop je nog eens twee maanden stage. Je stagebedrijf zoek je zelf, maar de school ondersteunt je hierbij. Als vakschool hebben we goede relaties met bedrijven uit het veld.

Wat kun je met deze opleiding?

Jouw creativiteit en je gevoel voor techniek heb je tijdens de opleiding verder ontwikkeld. Je kunt prima aan de slag als signmaker, bijvoorbeeld bij een reclame-/beletteringbedrijf. 


Ben je enthousiast en wil je je toekomstmogelijkheden verder vergroten? 

Dan pak je nog het derde jaar erbij (Allround Signmaker, BBL-niveau 3),
of kies je voor de veelzijdige vierjarige opleiding Signmaking &  Wayfinding (BOL-niveau 4).

Meld je aan

Denk jij dat (Allround) Signmaker de opleiding voor jou is? Meld je dan direct aan!

Aanmelden en intake

Aanmelden voor het volgende schooljaar? Vóór 1 april heb je de meeste kans dat er nog plek is. Je wordt niet automatisch geplaatst na je aanmelding. Als we jouw aanmelding en digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intake.


Intake


Tijdens de intake voor (Allround) Signmaker kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Zo zorgen we er samen voor dat jij de keuze maakt die het beste bij jou past. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake.

Vergelijkbare opleidingen