Beste Leerbedrijf en Leermeester 2020 bekend

23-11-2020

Het is altijd weer spannend wie de prijs in de wacht sleept, dit jaar gaan onze hartelijke felicitaties uit naar Van Kesteren Schilders uit Voorhout en Patrick Gontier, werkzaam voor Heko B.V. uit Den Haag. Zij werden deze week uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf en Beste Leermeester 2020 in de schilders- en vastgoedonderhoudsbedrijfstak. 

De Schildersvakopleiding Den Haag, Leiden, Gouda en Nimeto werken intensief samen met leerbedrijven en leermeesters om zo de lerenden van zoveel mogelijk praktijkervaring en deskundigheidservaring te voorzien. Patrick Gontier heeft het Leven Lang Ontwikkelen stevig omarmd. Een mooie inspiratiebron voor onze studenten die we leren dat de wereld om ons heen snel verandert en je nooit te oud bent om bij te leren. Met gepaste trots vermelden we dan ook graag de resultaten van het winnende leerbedrijf en de winnende leermeester.

Beste Leerbedrijf 2020: Van Kesteren
Bij Van Kesteren is er een duidelijke opleidingsstructuur en -cultuur. Voor iedere werknemer is er een opleidingsplan en er worden uitdagende groepsgesprekken met de leermeesters gehouden. In de eigen Academy komen thema’s als vitaliteit, veiligheid, klantbeleving, schuur-en schildertechnieken aan de orde.

Uit het juryrapport: Samen met Schildersvakopleiding opleiden
Niet alleen binnen het bedrijf promoot Van Kesteren het opleiden, ze zijn ook actief op het gebied van gastlessen geven en excursies organiseren. Alles om collega-bedrijven enthousiast te krijgen om samen met de Schildersvakopleiding goed opgeleide, jonge nieuwe werknemers binnen de bedrijven te krijgen. Op dit moment worden er bij Van Kesteren 13 leerlingen, inclusief zij-instromers, opgeleid.

Beste Leermeester 2020: Patrick Gontier
Patrick Gontier heeft de juiste competenties om jonge mensen technische vaardigheden bij te brengen. Hij begeleidt bij Heko in Den Haag menig jongere ook op sociaal-maatschappelijk terrein. Patrick geeft de leerlingen al snel meerdere verantwoordelijkheden en dus ook kansen. De leerlingen begeleidt hij op de werkplek en er wordt regelmatig een bezoek aan de Schildersvakopleiding gebracht.

Uit het juryrapport: Honger naar kennis nooit kwijtgeraakt
Patrick is een voorbeeld voor vele andere. Zijn honger naar kennis raakte hij nooit kwijt. Op zijn zestigste rondde hij de tweejarige opleiding ‘uitvoerder’ af. Naast het feit dat hij het overdragen van kennis leuk vindt, ziet hij de noodzaak in om leerlingen goed op te leiden binnen de sector van het Schilder en Vastgoedonderhoud.

Kijk voor meer informatie en inzage in het juryrapport op: https://www.onderhoudnl.nl/nieuws/nov-2020/beste-leerbedrijf-en-leermeester-2020-bekend