Opnieuw eremetaal voor Nimeto Utrecht. Tweedejaars student Aaron Preyer (18) behaalt de gouden medaille tijdens Skills Heroes.

17-03-2018

Aaron Preyer (18) wint de gouden medaille tijdens de finalewedstrijd van Skills Heroes en mag zich Nederlands kampioen etaleren noemen. Wederom weet een student van de Utrechtse mbo vakschool een medaille in de wacht te slepen tijdens de beroepenwedstrijden Skills in de IJsselhallen in Zwolle.

Dagwinnaar
Preyer begon vrijdag aan de halve finale in zijn vakgebied 'etaleren' en ging als dag winnaar door naar de finale op zaterdag. Hierin streden in totaal 8 studenten van diverse Nederlandse mbo opleidingen in de leeftijd tot 21 jaar. Voor Preyer is het de eerste keer dat hij aan de Skills wedstrijden deelneemt: “Het ging beter dan verwacht, ik was mooi op tijd klaar met mijn etalage. Mijn concept, de uitwerking en planning waren goed op elkaar afgestemd."

Weken van voorbereiding
Afgelopen weken is er hard getraind door Preyer en zijn expert coach Erika Scharff die eerder al diverse studenten met succes begeleidde naar de Skills wedstrijden. De lijst met medailles staat inmiddels op 8 gouden medailles, 2x zilver en 1 bronzen medaille voor de beroepen 'etaleur' en 'interieuradviseur'. Aaron voegt daar nu een gouden medaille aan toe en brengt hiermee het aantal gouden medailles op negen. “Ik ben heel trots op Aaron, zeker gezien de omstandigheden waarin hij heeft moeten werken. Hij is een volwaardige Nimeto student met de juiste vak skills” aldus een trotse Erika Scharff.

Boedapest
Met het behalen van de gouden medaille gaat Preyer door naar het EK dat in september in de Hongaarse hoofdstad Boedapest wordt gehouden. “Ik loop op dit moment stage en kom op maandag en donderdag naar school om samen met Erika te trainen. Het is druk, maar absoluut niet voor niets geweest. Daar gaan we ook gewoon mee door!”

Huldiging
Een gouden medaille wordt uiteraard ook gevierd. Dinsdag 20 maart wordt Aaron op school gehuldigd in het bijzijn van familie en uiteraard studenten en docenten van Nimeto Utrecht. De huldiging vindt plaats om 12:00 uur.