Bezoek ons

Ben je je aan het oriënteren op een creatieve opleiding? Kom dan sfeerproeven tijdens ons Open Huis, volg een oriëntatiedag of loop een ochtend/middag mee. Je bent van harte welkom!

Open Huis

We willen je heel graag ontmoeten en je onze school laten zien. Dit kan tijdens ons Open Huis. Je bent van harte welkom samen met je ouders/verzorgers, broer/zus, vriend of vriendin. Kom langs, maak kennis met onze opleidingen en proef de sfeer. Studenten staan voor je klaar om je wegwijs te maken en je te vertellen hoe leuk het bij Nimeto Utrecht is!


Wanneer

De data voor het Open Huis 2018-2019 zijn:

2018:

  • vrijdag 30 november 16:00 -20:00 uur
  • zaterdag 1 december 10:00 - 13:00 uur

 2019:

  • vrijdag 18 januari 16:00 - 20:00 uur
  • zaterdag 19 januari 10:00 - 13:00 uur
  • donderdag 7 maart 16:00 - 20:00 uur

Je hoeft je niet aan te melden om onze Open Huis dagen te bezoeken. 

In beeld

Oriëntatiedagen

Heb jij een passie voor styling, kleur, techniek, vorm en materiaal? Ben je ondernemend, graag bezig met je handen, ontwerpen, inrichten, vormgeven, tekenen en schilderen? Vind je het leuk om oplossingen te bedenken? Maar weet je nog niet precies wat je het leukste vindt? Meld je dan aan voor een oriëntatiemiddag. Tijdens een oriëntatiemiddag volg je een workshop naar keuze waarin je ontdekt welke opleiding van Nimeto het beste bij je past!

Wanneer
De oriëntatiedagen vinden op woensdag plaats van 14u tot 16u. Sommige workshops duren wat langer dan anderen maar je bent ongeveer 2 uur bezig.

Workshops
Tijdens een oriëntatiemiddag volg je een workshop (niveau 2, 3 of 4) naar keuze. Elke workshop is gerelateerd aan een Nimeto opleiding en heeft een maximaal aantal personen voor deelname. Wees er dus snel bij! Je kunt kiezen uit 8 verschillende workshops. Leerlingen die in de regio Utrecht of Eemland op school zitten dienen zich aan te melden via de website zoekjouwmbo.nl. Begin oktober worden de nieuwe data bekend gemaakt. Hou de website dus goed in de gaten!

Workshop 1 - Jij als stylist! (max. 20 personen)
Vormgeving & Styling - opleiding Styling, Interieur en Vormgeving (niv. 4)
Voel jij je thuis in de wereld van interieur, design, modestyling en vormgeving? Volg je de laatste trends? Ben je creatief? Wil jij de interieurstyling doen voor een woonhuis, winkel, hotel of kantoor? Of ontwerpen maken voor websites, winkeletalages, beurzen of bij evenementen? Maak dan kennis met de opleiding Styling, Interieur en Vormgeving. Na afloop krijg je een bewijs van deelname mee naar huis.

Workshop 2 - Jij als restaurateur!
(max. 20 personen)

Creatieve Techniek - opleiding Specialist Restauratie en Decoratie (niv. 4)
Tijdens deze interessante workshop maak je kennis met de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie. Je gaat een wapenschild van hout decoreren. Hierbij leer je verschillende technieken te gebruiken en ervaar je hoe je een wapenschild kunt decoreren en beschilderen. Na afloop krijg je een bewijs van deelname mee naar huis.

Workshop 3 - Jij als mediaspecialist!
(max. 20 personen)

Vormgeving & Styling - opleiding Media en Communicatie (niv. 4)
Tijdens deze workshop maak je kennis met de opleiding Media en Communicatie. In deze opleiding staan fotografie, video en creatief schrijven centraal. We vertellen je hoe onze opleiding is opgebouwd en wat je bij ons gaat leren. In onze professionele foto- en videostudio ga je een ‘portretfoto’ voor een magazine maken. Deze foto krijg je later digitaal thuisgestuurd. Je maakt kennis met de apparatuur waarmee we werken en krijgt kort uitleg over de 5 digitale programma's waarmee we werken bij fotografie, video en grafisch vormgeven. Ook kun je werk van onze huidige studenten bekijken, zodat je weet wat je zelf ook gaat maken als jij deze opleiding bij ons gaat volgen. Na afloop krijg je een bewijs van deelname mee naar huis.

Workshop 4 - Jij als makelaar of projectmanager!
(max. 20 personen)

Vastgoed & Makelaardij - opleiding Projectmanager Vastgoedonderhoud (niv. 4)
Tijdens een leerzame workshop maak je kennis met de opleiding Projectmanager Vastgoedonderhoud. Door middel van een spel leer je de wensen en eisen van de klant te inventariseren. Dit zodat je met een andere ogen naar de woningen in jouw buurt gaat kijken. Hou je van aanpakken en ben je in staat om ‘out of the box’ te denken? Dan is het zeker de moeite waard om naar deze workshop bij te wonen. Na afloop krijg je een bewijs van deelname mee naar huis.

Workshop 5 - Jij als schilder!
(max. 8 personen)

Vastgoed en Makelaardij – opleiding (Gezel) Schilder (niv. 2/3)
Ben je een stoere meid of een coole gast, heb je zin om te werken met een kwast, en wil je niet de hele dag zitten in de klas?? Dan staan wij voor jou klaar!!! Je kunt deze middag bij ons schilderen, spuiten, behangen en glas zetten zodat je een goede indruk krijgt van het schildersvak. Na afloop krijg je een bewijs van deelname mee naar huis.

Workshop 6 - Jij als stand- en decorbouwer!
(max. 8 personen)
Creatieve Techniek – opleiding (Allround) Stand- en Decorbouwer (niv. 2/3)
De workshop van de opleiding (Allround) Stand- en Decorbouwer neemt je mee naar de wondere wereld van verpakte lucht. Heb je jezelf weleens afgevraagd hoe de decorstukken van een pretpark zoals bijvoorbeeld Walibi Flevo of de Efteling gemaakt worden? Of van een concert van De Vrienden van Amstel Live? Nu gaan wij dit in het klein doen! Neem je ruimtelijk inzicht en beide handen mee, wij zorgen voor het materiaal om een fraai resultaat mee te nemen. Na afloop krijg je een bewijs van deelname mee naar huis.

Workshop 7 - Jij als signmaker!
(max. 10 personen)
Styling & Vormgeving – opleiding (Allround) Singmaker (niv. 2/3)
Tijdens deze creatieve workshop maak je kennis met de opleiding Signmaker. Je bedrukt een tas of T-shirt, met daarop je naam of ‘eigen’ ontwerp. Je leert sticker materiaal aan te brengen op verschillende ondergronden en je maakt je eigen naamsticker voor thuis. Na afloop krijg je een bewijs van deelname mee naar huis.

Workshop 8 - Jij als etaleur!
(max. 20 personen)
Styling & Vormgeving – opleiding Styling en Presentatie (niv. 2)
Volg jij de laatste trends op mode en interieurstyling? Ben je creatief? Wil jij etalages van een warenhuis inrichten, of leren hoe je door goede styling een mooie winkelpresentatie neerzet? Maak dan kennis met de opleiding Styling en Presentatie. Je kunt bij ons een workshop volgen waarin je leert hoe je aan de hand van styling een etalage bouwt. Na afloop krijg je een bewijs van deelname mee naar huis.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk vanaf begin oktober.

Vragen
Heb je vragen of wil je meer weten over de oriëntatiedagen neem dan contact op met Sophie van Keulen. Dit kan op s.vankeulen@nimeto.nl of op 030-2714624.

Meeloopdagen

Ben je benieuwd hoe een dag als student bij Nimeto Utrecht er uit ziet? En wil je graag een keertje meekijken in de les? Dat kan! Meld je aan voor een individuele meeloopdag. Je kijkt dan een ochtend of middag mee bij één of meerdere lessen. Meelopen kan bij alle opleidingen.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor een meeloopdag door een e-mail te sturen naar een van onderstaande teamleiders. Vermeld in je mail je naam, huidige opleiding, telefoonnummer en bij welke opleiding(en) je graag mee wilt lopen. Zij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.

Voor meer informatie over onze opleidingen zie 'opleidingen'.

Voorlichtingen en beurzen

Docenten van Nimeto Utrecht vertellen graag meer over hun opleiding of vakgebied tijdens een voorlichtingsavond op locatie. Ook studenten van de verschillende opleidingen gaan graag mee ter ondersteuning. Wil je meer informatie hierover of een voorlichtingsmarkt aan- of afmelden? Neem dan contact op met de afdeling Communicatie & Voorlichting via comvoor@nimeto.nl t.a.v. Sophie van Keulen.

Daarnaast vind je ons ook op landelijke onderwijsbeurzen en evenementen zoals:

  • SGA Vakdagen (Gorinchem) | 6, 7 & 8 nov. 2018
  • Onderwijsbeurs Midden (Utrecht) | 23 & 24 nov. 2018
  • Onderwijsbeurs West (Rotterdam) | 7 & 8 dec. 2018