Beste student,

Welkom bij Nimeto!

Je start in september met je opleiding bij Nimeto, mbo vakschool voor creatieve ruimtemakers. Op deze pagina vind je allerlei informatie die belangrijk is om door te nemen voordat je begint aan je opleiding. Mocht je na het lezen van de informatie nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via 030-2714624 of communicatie@nimeto.nl.

Namens alle docenten en medewerkers van Nimeto wensen we je veel succes met je opleiding en een plezierige studietijd op onze school!

Henk Vermeulen | Voorzitter College van Bestuur

Kosten Opleiding

Als je een opleiding bij Nimeto Utrecht gaat volgen, heb je bij ieder leerjaar van je opleiding te maken met kosten. Aan het begin van het schooljaar sturen wij je een factuur die je gemakkelijk via IDeal kan betalen. Voor jouw overzicht en gemak hebben wij deze kosten voor schooljaar 2020 - 2021 op een rij gezet.

Onderwijsovereenkomst

Alle studenten in het mbo ondertekenen samen met school een onderwijsovereenkomst. Het is net zoals je, wanneer je gaat werken, samen met je werkgever een arbeidscontract tekent.

Op de onderwijsovereenkomst staan jouw gegevens - en van je ouders als je nog geen 18 jaar bent - en de opleiding die je bij ons gaat volgen. Bij de overeenkomst horen een paar documenten:

  • Algemene Voorwaarden Onderwijsovereenkomst: Hierin staat alles dat je moet weten; wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Het is een heel saai, wat juridisch document, maar je moet het wel doorlezen voordat je de onderwijsovereenkomst ondertekent. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden Onderwijsovereenkomst.
  • Studentenstatuut: Dit document is een uitwerking van de onderwijsovereenkomst. Onze Studentenraad leest met ons mee en heeft instemmingsrecht. In het Studentenstatuut lees je hoe je bepaalde zaken regelt, aanvraagt en hoe wij binnen Nimeto met elkaar omgaan. Het is een soort naslagwerk. Bekijk hier het Studentenstatuut.
  • De Onderwijs- en Examenregeling (OER): Een uitgebreide uitleg over jouw opleiding, het projectonderwijs en de examens. Je leest welke vaardigheden je gaat leren tijdens je opleiding en wat je moet doen om je diploma te halen. Per schooljaar krijg je een Norm- en Adviesdocument waar het onderwijsprogramma voor dat jaar in staat.

In de onderwijsovereenkomst worden nog andere documenten genoemd, zoals het verzuimprotocol, onze privacyregeling, klachtenregeling, ICT gebruiksregels etc. Daar gaan we hier inhoudelijk niet op in. Informatie over deze onderwerpen kun je later op NimetoNet, dat is ons intranet, terugvinden.

Onderwijs- en Examenregeling

De onderwijs- en examenregeling (OER) is een regeling waarin Nimeto de programmering van de onderwijsactiviteiten, inclusief de examinering, heeft vastgelegd. De onderwijsregeling is een beschrijving van het onderwijsprogramma, waarin ook het aantal uren les, stage en keuzedelen zijn opgenomen. In de examenregeling staat algemene informatie die de examenkandidaat nodig heeft om de examens te kunnen afleggen. De OER wordt per opleiding, per cohort (de hele opleidingsduur) geschreven. 

Klik op de link hieronder om de OER van jouw opleiding in te zien.

Boeken en Leermiddelen

Het basispakket bestel je via Nimeto. Dit bestaat uit licenties voor lesmateriaal. Hiervoor sturen wij jou een mail met een factuur, die je gemakkelijk via IDeal kunt betalen. Heel handig! 

Naast het basispakket heb je tijdens je studie een aantal zaken nodig voor je opleiding. De benodigde boeken en materialen voor jouw opleiding vind je hieronder.

Je kunt deze boeken en materialen zelf kopen of aanschaffen via onze huisleverancier Boekhandel Dragt. Klik hier om naar Boekhandel Dragt te gaan en bestel direct alles wat je nodig hebt voor je opleiding.

Extra Ondersteuning

Heb je extra ondersteuning nodig tijdens je opleiding dan horen wij dit graag. Misschien heb je de medewerkers van het Student Support Team (SST) al ontmoet bij je intake en hebben jullie afspraken gemaakt over een passend onderwijs traject. In dat geval krijg je een apart document dat bij je onderwijsovereenkomst hoort. Dit document ligt in de introductieweek (eerste schoolweek) voor je klaar. Heb je vragen of wil je meer weten over het Student Support Team stuur een e-mail naar sst@nimeto.nl of bel 030-2714624.

Tot slot

Dat was veel informatie. Je hoeft echt niet alles te onthouden.
Als je maar weet dat de informatie er is en waar je die kunt vinden.

Dat was het voor nu. We zien je graag op dinsdag 1 september. Dan begint de introductie. Informatie hierover heb je nog van ons te goed.