Stylist Vastgoed en Interieur

Ben jij 18+ en werkzaam binnen de vastgoed- of interieurbranche? Wil je graag nieuwe stylingtechnieken leren, je creativiteit verder ontwikkelen en toepassen? Dan is deze deeltijdopleiding Stylist Vastgoed en Interieur dé opleiding voor jou!

Kleur- en interieuradviseur | 25012 | niveau 4 | 2 jaar | BBL

Meld je aan

Het beroep

Vastgoedstylist

Als vastgoedstylist werk je voor een makelaarskantoor of vastgoedbeheerder. Het doel van vastgoedstyling is een woning of kantoorpand aantrekkelijk te maken voor de verkoop of verhuur. Je maakt van een ‘thuis een huis’. Je richt je daarbij op een breed publiek. Bij kantoorinrichting laat je het gebruikersgemak en mogelijkheden van een pand zien. Je richt de ruimtes in en maakt gebruik van kleur, diverse materialen, meubels, accessoires en licht. Je volgt de trends op de voet en weet deze op een commerciële wijze te vertalen. Na de opleiding kun je aan de slag als zelfstandig ondernemer.

Kleur- en Interieur adviseur

Als kleur- en interieuradviseur ga je opdrachtgevers adviseren. Dit kan een kleur- en/of interieuradvies zijn voor een woonruimte maar ook een kantoorruimte of horecagelegenheid. Je luistert naar de opdrachtgever en vertaalt de wensen en eisen naar een advies voor de indeling van de ruimte. Je geeft advies over het toepassen van kleur in de ruimte, materiaalgebruik, de styling en het gebruik van licht. Je maakt van een 'huis een thuis'. De trends volg je op de voet en weet deze op een verrassende wijze te vertalen. Je kunt aan de slag als zelfstandig ondernemer, adviseur in een woonwinkel of aan het werk bij een ontwerpbureau. Kijk voor meer info hier

Verkoopstylist

Als verkoopstylist ontwikkel je de vormgeving voor de beleving in een interieurwinkel. Je gebruikt kleuren, materialen, decors, beeld, licht en natuurlijk de producten om deze beleving voor een consument vorm te geven. Je bent verantwoordelijk voor de inrichting van de winkel. Als verkoopstylist ben je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur en styling. Die kennis en inzichten gebruik je voor onderscheidende vormgeving.

Wat leer je?

Je leert hoe je je werkzaamheden binnen de branche kunt optimaliseren. Tijdens de lessen worden verschillende kennisgebieden doorlopen. Het gaat om kennisgebieden als ruimtelijk ontwerpen en inrichten, onderzoeken, bedenken, realiseren en visualiseren, digitaal ontwerpen, verkopen en organiseren.

Tijdens de lessen digitaal ontwerpen ga je ook illustreren (perspectief tekenen, interieur en exterieur schetsen). Je maakt ontwerpen in 2D en 3D. Tijdens de marketinglessen leer je hoe je beter kunt adviseren en communiceren met je doelgroep. Innovaties en duurzaamheid binnen de branche zijn een belangrijk onderdeel binnen het lesprogramma. Binnen het kennisgebied 'onderzoeken' ga je de markt verkennen. Bij 'verkopen en organiseren' richt je je vooral op vastgoed en de inrichting van woonwinkels. 
Er is veel verwantschap met de kennisgebieden 'onderzoeken, realiseren, visualiseren en bedenken' uit de bestaande, 4-jarige, BOL opleiding Styling, Interieur en Vormgeving. 

Als interieurstylist ben je na deze opleiding in staat om:

  • interieuradvies te geven aan zowel particulieren en bedrijven
  • op evenementen en beurzen de styling te verzorgen 
  • retail stylingadvies te geven: je vertaalt een winkelconcept naar de fysieke (woon)winkel
  • een kantoor of bedrijfsruimte de juiste sfeer te geven waardoor de productiviteit wordt verhoogd 
  • met de juiste belichting, accessoires, kleur- en materiaalgebruik de fotostyling van een interieur te verzorgen.

Als vastgoedstylist kun je na de opleiding:

  • vastgoedstyling advies geven
  • fotostyling voor vastgoedfotografie verzorgen én fotograferen
  • particuliere woningen inrichten voor de verkoop
  • modelwoningen van nieuwbouw inrichten voor de verkoop

 

Opbouw van de opleiding

Modulen en projecten
Je begint de opleiding met een brede oriëntatie en leert basisvaardigheden. Je krijgt creatieve en theoretische modulen aangeboden. Een module gaat over kennis of vaardigheden die direct in de praktijk kunnen worden toegepast bij je leerbedrijf.

Erkend leerbedrijf
Een van de voorwaarden voor het volgen van deze opleiding, is dat je werkzaam bent binnen de vastgoed- of interieurbranche. Het bedrijf waar je werkt, dient een erkend leerbedrijf te zijn van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Wanneer het bedrijf nog geen erkend leerbedrijf is, kan hiervoor erkenning worden aangevraagd via www.s-bb.nl

Duur van de opleiding
De opleiding Stylist Vastgoed en Interieur duurt twee jaar. Studenten die na hun opleiding Projectmanager Vastgoedonderhoud (PVO) of Styling, Interieur en Vormgeving (SIV) meer verdieping willen, kunnen ook deze BBL-opleiding volgen.

MacBook
Tijdens de opleiding werk je op je eigen laptop. Deze gebruik je voor de creatieve vakken, marktonderzoek, schrijven van teksten en de generieke vakken talen en rekenen. Voor inspiratie en aanvullende kennis maak je veel gebruik van het internet. Wij adviseren studenten een MacBook aan te schaffen, omdat het werken met Apple gebruikelijk is in de branche. Nimeto heeft een aantrekkelijk aanbod: meer dan 10% korting! Daarnaast biedt Nimeto Utrecht de studenten technische ondersteuning.

Diploma
Met een diploma van Nimeto ligt de wereld aan je voeten. Nimeto is een merknaam! De branche vraagt specifiek naar studenten met een diploma van Nimeto. Met een diploma Stylist Vastgoed en Interieur heb je brede carrière mogelijkheden, een goede start dus!

Aanmelden en toelating

Aanmelden?
De opleiding Stylist Vastgoed en Interieur start op twee momenten in het jaar: januari en september. De opleiding gaat per september 2019 van start. Inschrijven kan door het digitaal aanmeldingsformulier in te vullen. Zodra we je inschrijving hebben ontvangen, word je uitgenodigd voor een intake. 

Intake
Tijdens de intake kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding én selecteren we, naast de juiste vooropleiding, op de voorwaarde dat je werkt bij een door het S-BB erkend leerbedrijf. Voor de opleiding Stylist Vastgoed en Interieur stel je een portfolio samen waarin je ontwikkeling mooi verbeeld is.

TIP: begin vandaag al met het verzamelen en bewaren van werk. Zoals afbeeldingen, foto’s, teksten en filmpjes die je inspireren en stop het in je (digitale) portfolio. Verzamel werk waar je trots op bent, waarmee jij jouw creativiteit laat zien en waardoor je geïnspireerd raakt.