Voorbereidingsweekend Project Prosnes 2015-2017

27-11-2015

Van 20 t/m 22 november 2015 vond het voorbereidingsweekend voor het nieuwe restauratie en decoratie project plaats. Het gaat om de kerk St. Remy in het dorp Prosnes in Frankrijk. De schilders van niveau 3 zullen de kerk in 2016 gaan voorbehandelen. En de studenten van de opleiding Specialist Decoratie en Restauratie zullen de kerk in 2017 gaan decoreren.

Het voorbereidingsweekend was een druk, maar leuk, weekend voor de vijf decoratie studenten, de zes schilders en de docenten. Veel wisselende activiteiten! Ze hebben eerst kennis gemaakt met de bewoners van Prosnes. Ze werden heel hartelijk ontvangen door de dorpelingen, de burgemeester en de pastor. Daarnaast hebben ze kerken in de omgeving bezocht om inspiratie op het gebied van verschillende decoraties die mogelijk aan te brengen zijn in de kerk.

De schilders hebben onderzoek en calculaties uitgevoerd om hun project te kunnen starten. De decoratieschilders hebben vooral gekeken naar de kleuren en de patronen die terug te vinden zijn in de kerk. Dit kunnen ze gebruiken om toe te passen in hun ontwerpen voor de decoraties. Aan het einde van dit school gaan ze verschillende ontwerpen maken en deze presenteren aan de bewoners en burgemeester van het dorp. Uiteindelijk zal hier een definitief ontwerp uit komen.

We hopen dat we in 2017 een prachtige kerk kunnen achterlaten. De studenten en docenten hebben er heel veel zin in!