Vierdejaars studenten Kleur- en Interieuradviseur in Milaan tijdens de Salone del Mobile

18-04-2016

Op woensdag 13 april vertrokken 40 vierdejaars studenten van de opleiding Kleur- en Interieuradviseur naar Milaan voor een studiereis. De eerste dag konden de studenten op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Dus naar de Duomo, winkelen, maar natuurlijk vooral ook even van het Italiaanse zonnetje genieten! De dag werd afgesloten met een uitgebreid diner en een klein dansje in het hotel aan het Comomeer. 

De afdeling Communicatie en Voorlichting bracht de eerste dag van de studiereis een bezoek aan Masterly - The Dutch in Milano. In het prachtige gebouw, Palazzo Francesco Turati, presenteerden Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus zich. Ook brachten wij hier een bezoek aan het hout- en meubeleringscollege.

De tweede dag was het tijd voor een bezoek aan de beurs. En dan voornamelijk aan SaloneSatellite! Het gedeelte van de beurs waar de jonge ontwerpers en scholen zich presenteren. 

De derde dag stonden de twee artistieke wijken, Zona Tortona en Zona Lambrate, op het programma. Een drukke dag, want in de twee wijken is zoveel te zien! In ateliers, garages en binnenplaatsen lieten toekomstige vakgenoten, zoals producenten, labels en (jonge) ontwerpers hun werk zien. Indrukwekkend was bijvoorbeeld de presentatie van Moooi.

De studiereis werd zaterdag afgesloten met een een bezoek aan het museum Pinacoteca di Brera.

De studiereis vormde een gezellige, creatieve en inspiratievolle afsluiting van vier jaar studeren op Nimeto Utrecht!

 

BE BOLD, BE ITALIC, NEVER REGULAR! @NIMETO #MILAAN