Trots op collega Eline Peek

07-11-2019

We zijn ontzettend trots op onze collega Eline Peek! Zij werd onlangs genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs 2019 en zat bij de laatste drie kandidaten die kans maakten op de Kunstliefdeprijs. Eline ‘maakt om te raken’, zegt ze zelf. En om dan uit meer dan 1250 inzendingen bij de laatste drie te eindigen, is een enorme opsteker. Tot 17 november is haar werk te bezichtigen in Slot Zeist.

Eline heeft de basis voor haar werk als beeldend kunstenaar gelegd bij Nimeto, ging daarna voor een vervolgopleiding naar de HKU en startte later een eigen beroepspraktijk als schilder. Inmiddels deelt ze haar brede kennis en ruime ervaring met onze huidige studenten. Die volgen razend enthousiast haar lessen. 

‘Nimeto is een hele goede plek om jezelf in een betrekkelijk kleinschalige omgeving op een brede manier te oriënteren en te ontwikkelen in een creatieve richting. Je ontdekt waar jouw fascinaties en talenten liggen. Ik beleef er enorm veel plezier aan om studenten in dit proces te begeleiden.’, aldus Eline.

Lees het hele artikel in DUIC