Studenten decoreren festivalterrein Foute Cross 2016 in Lopik

30-05-2016

In de afgelopen maanden hebben 125 eerstejaars studenten bij de praktijklessen van Restauratie & Decoratie, gewerkt aan een decoratieklus voor een festivalterrein. Dit project bevatte zo’n 50 panelen, goed voor zo’n 100 m2 schilderwerk. Normaal gesproken werken de studenten in het eerste jaar met fictieve opdrachten, maar dit keer werkte zij voor een echte opdrachtgever.

Ze hebben de decoratieklus in opdracht van Festival Foute Cross, alias, Marcel Broekhuizen uitgevoerd. De opdracht luidde: bedenk een ontwerp voor 7 gevels en stukken ‘muur’, die het festivalterrein aankleden, en decoreer deze panelen.

De deadline was dit keer niet te omzeilen, het festival vond plaats tijdens het Pinksterweekend.

Na de gezamenlijke briefing van Caroline de Wit en de opdrachtgever, zijn de studenten aan de slag gegaan om een fraai ontwerp op schaal te maken. De studenten hadden als input: hoe fouter hoe beter, houdt rekening met de huiskleuren van de Foute Cross en ga uit van de foto’ s die Marcel heeft bijgeleverd.

Een aantal weken later heeft Marcel de schetsen bekeken en heeft met moeite een keus kunnen maken. Na een kleine aanpassing van het ontwerp, konden de studenten starten met de uitwerking van de tekening, van A4 naar de werkelijke grootte.

De meeste panelen waren zo’n twee meter hoog bij een meter breed. De panelen zijn eerst gegrond, gaten gestopt en beschadigingen geplamuurd en vervolgens is de basislaag aangebracht. Er werd een kassagevel gedecoreerd, een kapper, shop, munten, kroeg, poppodium, daarnaast is de kindercorner aangekleed met gedecoreerde meubelstukjes.

Volgens bezoekers en standbouwers van het festivalterrein zagen de decoratiepanelen er nog nooit zo goed uit. Het crossfestival was, ondanks het koude weer, dan ook een groot succes. Naast bands en foodcorner, konden bezoekers allerlei races bekijken die met vierwielers te maken hebben. Meer weten? Bekijk www.foutecross.nl en wie weet tot volgend jaar!

Vind hier alle foto's van het project!