Restauratie Kruiswegstaties genomineerd

31-10-2018

De restauratie van de kruiswegstaties waaraan studenten Restauratie & Decoratie van Nimeto Utrecht twee jaar hebben gewerkt krijgt een leuk vervolg.

Afgelopen donderdag kreeg docente Ivanka Massink te horen dat het werk genomineerd is voor de prestigieuze Willy Knippenbergprijs. De Knippenbergprijs is vernoemd naar de Nederlandse katholieke priester en onderwijzer Willy Knippenberg.

De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een persoon of vereniging in Brabant die een bijzondere prestatie heeft geleverd in de geest van Knippenberg. Het thema voor dit jaar is ‘Volksdevotie’, een thema waar de restauratie van de kruisweg heel goed bij past.


De nominatie staat op naam van André Schalken. Hij is verantwoordelijk voor de gebouwen van de Augustinus Parochie, waaronder de Lambertuskerk in Haarsteeg valt. De kruiswegstaties zijn in deze kerk te vinden. André Schalken was ook de initiatiefnemer voor het bijzondere project waar de Nimeto studenten twee jaar aan hebben gewerkt.

De winnaar ontvangt de Knippenbergpenning en iedere genomineerde ontvangt een geldbedrag en een oorkonde. Andere  genomineerden zijn de Heilige Bloedstichting uit Boxtel en de Pelgrimshoeve uit Vessem. Er was een record aantal inzendingen van 19 stuks. De winnaar wordt op zaterdag 17 november bekend gemaakt.