Nimeto Utrecht haakt in op themajaar 'Mondriaan to Dutch Design' ter ere van het 100-jarig bestaan van De Stijl

18-01-2017

Ter ere van het 100-jarig bestaan van kunststroming De Stijl, is 2017 uitgeroepen tot het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’. De Stijl heeft nog steeds een grote invloed op hedendaagse kunst, design, architectuur en gebruiksvoorwerpen. Vier van de belangrijkste De Stijl kunstenaars, Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Theo van Doesburg en Bart van der Leck zijn in Utrecht of Amersfoort geboren. Daarom brengen Utrecht & Amersfoort het erfgoed van de kunstenaars in beeld. Het invloedrijke werk van onder andere Gerrit Rietveld en Piet Mondriaan staat in 2017 op unieke wijze centraal in nieuwe tentoonstellingen en evenementen. De twee kunstenaars hebben elkaar in hun tijd nooit ontmoet, maar dat gaat in 2017, tijdens het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’, symbolisch alsnog gebeuren. Tevens haken ook ondernemers, winkels en diverse organisaties met tal van activiteiten in op het themajaar. Zo ook Nimeto Utrecht!

De studenten van de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie gaan komende maand 50 rietveld meubels decoreren. In de hal van het stadskantoor zal van 1 februari t/m 1 juni een selectie van de meest bijzondere meubels te zien zijn in de expositie 'Het Stijljaar in Utrecht'. Lees hier meer.

De studenten van de opleiding Allround Stand- en Decorbouw hebben zes grote Rietveldstoelen van wel 3 meter hoog gemaakt. De stoelen worden op verschillende plekken in de stad neergezet als eyecatchers. Ben jij er al één tegengekomen?

undefined

undefined

undefined

undefined