Direct naar content
Aanmelden

Media en Communicatie

Niveau 4 | 3 jaar | BOL

Jij bent...

  • Zelfstandig
  • Geïnteresseerd in de laatste trends
  • Mediagek

Over de opleiding

Ben jij de creatieve content creator van de toekomst met een passie voor fotografie? Wil jij leren hoe je gave video’s maakt, een verhaal bedenkt, tekst en foto’s voor jouw magazine maakt of een website moet vormgeven? Dan is de opleiding Media & Communicatie iets voor jou!


In deze opleiding leer je hoe jij een doelgroep bereikt met jouw verhaal. Je maakt aansprekende content die terug te zien is op social mediakanalen, in een magazine of op een website. Je gaat onderzoeken, leert interviewen, werkt met storytelling, maakt foto’s, video’s en nog veel meer!




Toelatingseisen

Om je aan te melden voor Media en Communicatie heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • vmbo: diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
  • havo: minimaal een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
  • mbo: diploma niveau 2 of 3

Twijfel je nog?

    Geen aankomende activiteiten

Wat leer je?

Vanaf dag één ga je praktisch aan de slag. We hebben een eigen redactie­bureau, waar je in kleine groepjes werkt aan praktijkopdrachten voor echte opdrachtgevers. Je maakt kennis met de nieuwe media en leert hoe je social media slim kunt inzetten. Je leert te kijken naar alledaagse reclame-uitingen en gaat hier ook zelf mee aan de slag. Je filmt en monteert een videoportret of bedenkt een promotiecampagne voor een nieuw product. Je maakt je eigen magazine en leert interviewen, korte teksten schrijven en grafisch vormgeven. Naast al die mediavaardigheden leer je ook over fotostyling, marketing en trendwatching. Je loopt twee keer een half jaar stage.

Wat vinden andere studenten?


In anderhalf jaar heb ik de basis geleerd van fotografie, vormgeving, tekst, video en marketing. Leuk en superhandig

- Safiya Ilahibaks
Student Media en Communicatie

Orientatieworkshops

Heb je interesse voor een Nimeto-opleiding en wil je proeven hoe het is om student bij Nimeto te zijn?

Opbouw van de opleiding

De opleiding is breed opgezet. In anderhalf jaar tijd leer jij de basiskneepjes van het vak. Wat je in de lessen leert, pas je ook direct toe in opdrachten en bij echte opdrachtgevers. Extra verdieping in een vak of interesse kun je vinden in keuzedelen en bij het werken in het redactiebureau van de opleiding. Je werkt soms alleen, maar ook vaak samen aan projecten. Aan de hand van een portfolio en feedbackgesprekken toon jij jouw groei en laat je zien dat jouw skills groeien en leer je een professionele beroepshouding.



Stage

Halverwege leerjaar 2 ga je op stage. Deze mag je zelf zoeken, maar wij kunnen jou natuurlijk ook helpen bij het vinden van een geschikte stageplek. Zodra jij in leerjaar 3 start ga je meteen weer aan de slag bij een nieuw stagebedrijf, en in het laatste semester van je studie bereid je je voor op het examen.


Onderwijsvormen

De opleiding Media en Communicatie kun je in reguliere vorm volgen, maar ook in onze nieuwe onderwijsvorm Creatieve Ruimtemakers. Hierbij heb je zelf de controle over jouw leerroute. Iets voor jou?

Keuzestress? Snappen we. Daarom hebben we een speciaal jaar ontwikkeld: het Creatief Ontdekkingsjaar. Daarbij ontdek je in één jaar welke creatieve richting het beste bij jou past. Ben je er binnen een jaar al uit? Dan kun je ook doorstromen naar een van onze creatieve opleidingen.

Wat kun je met deze opleiding?

Jij bent de multimediaspecialist van de toekomst. Je kent de laatste ontwikkelingen op het gebied van media en communicatie en je hebt kennisgemaakt met de nieuwste mediatoepassingen. Je kunt zelfstandig werken en omgaan met de druk van deadlines. Media & Communicatie is een brede opleiding waarmee je veel kanten op kunt: van content­specialist tot communicatie­ medewerker of redacteur bij een radioprogramma. 

Meld je aan

Denk jij dat Media & Communicatie de opleiding voor jou is? Meld je dan direct aan!

Leermiddelen


Laptop

Voor Media en Communicatie heb je een geschikte laptop nodig. Een MacBook is voor deze opleiding het meest geschikt: Apple wordt veel gebruikt in de branche. Nog geen MacBook? Als Nimeto-student krijg je korting bij onze leverancier. Ook is het belangrijk dat je een recente smartphone hebt.


Aanmelding en intake


Aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor het schooljaar 2022-2023. Na de aanmelding word je niet automatisch geplaatst. Als we jouw aanmelding en digitaal doorstroomdossier hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intake.


Intake

Tijdens een intake kijken we naar je motivatie en enthousiasme om te starten met de opleiding. Zo zorgen we er samen voor dat jij de beste keuze maakt. We toetsen ook je basiskennis in taal. Na de intake ontvang je een studiekeuzeadvies of een uitnodiging voor een verlengde intake. Voor de opleiding Media & Communicatie maak je een thuisopdracht en een schoolopdracht. Ook stel je een portfolio samen. Na je aanmelding hoor je hier meer over.


TIP: Begin vandaag al met je (digitale) portfolio. Bewaar afbeeldingen, foto’s, teksten en filmpjes die je inspireren. Verzamel werk waar je trots op bent en waarmee je jouw creativiteit laat zien.

Vergelijkbare opleidingen