Mbo actieplan zet ruim 17.000 Utrechtse mbo'ers in de schijnwerpers

16-04-2019

Vier ambities
In het actieplan ‘ Sterk Utrechts mbo’ benoemt de gemeente vier ambities voor de komende jaren. Zo worden studenten actief betrokken bij de organisatie van grote evenementen, zoals de start van de Vuelta en het 900-jarig bestaan van de stad Utrecht. Ook moeten mbo’ers een eigen introductieperiode krijgen en moeten ze gebruik kunnen maken van studentenhuisvesting.

Een ander belangrijk voornemen is het bevorderen van de aansluiting van mbo-opleidingen op de regionale arbeidsmarkt. De gemeente Utrecht zal zelf het goede voorbeeld geven door meer stageplekken in de eigen organisatie beschikbaar te maken. Mbo’ers moeten zelf worden gestimuleerd beroepsopleidingen waarin een grote kans is op een passende baan. Tot slot is er in het actieplan aandacht voor het stimuleren van creativiteit en innovativiteit binnen het het mbo. Hiervoor wordt onder meer een innovatieprijs in het leven geroepen.

Ruim 17.000 studenten

Er zijn vier mbo instellingen in Utrecht. Naast Nimeto zijn dit MBO Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht en ROC Midden Nederland. In totaal studeren ruim 17.300 jongeren aan een Utrechtse mbo instelling.