Internationale samenwerking Nimeto en TIHF uit Brugge

13-10-2017

Afgelopen woensdag zijn 18 tweedejaars studenten van de opleiding Styling en Presentatie afgereisd naar het Belgische Brugge voor een internationale samenwerking met het Technisch Instituut Heilige Familie (TIHF). Gedurende 3 dagen hebben zij met hun 13 Belgische collega-studenten samengewerkt aan een bijzonder leuk project. Namelijk, het maken van 7 bruidsjurken met bijpassende sieraden, corsages en styling van de gehele setting.

De studenten van TIHF volgen de opleiding Mode en Kleding (9) en Ruimtelijke Vormgeving (4) en gaan de bruidsjurken ontwerpen en maken. En dat worden er niet zomaar een paar...de studenten van TIHF maken werkelijk prachtige jurken, echt vakmanschap.

Omdat de studenten elkaar nog niet eerder hebben ontmoet, is het fijn dat ze tijdens een aantal workshops elkaar eerst beter leren kennen. Deze drie dagen leren de studenten o.a. hoe ze een sieraad maken met behulp van was. Deze ringen worden ook daadwerkelijk in zilver gegoten. En iedere student mag een eigen ring maken.

Tijdens de workshop stof bewerking, worden kleine lapjes stof voorzien van een patroon. Hiervoor gebruiken ze acrylverf en de technieken stempelen, sjabloneren en monoprint. Het wordt een zeer kleurrijk geheel.

Al deze lapjes worden later weer gebruikt om op een figuur te spelden en er een kleurrijke trouwjurk van te maken.

Ook de corsages die je op de jurk ziet, zijn door de studenten gemaakt tijdens een speciale workshop waar ze de techniek leren.

Wanneer je zo'n mooie stad als Brugge bezoekt, moet je uiteraard gebruik maken van de gelegenheid om de stad ook even te bezichtigen en dat doen ze gezamenlijk te voet en vanaf het water.

De drie dagen zijn zeer goed en ook gezellig verlopen en worden in mei 2018 vervolgd. De Belgische studenten komen dan met de trouwjurken naar Nederland toe en samen met onze studenten wordt er dan ook weer gedurende drie dagen gewerkt aan een eindpresentatie. Tot die tijd wordt er door beide scholen hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben voor 'de grote dag'.

Heb je ook interesse in in een samenwerking met onze studenten? Neem dan contact op met ons via nimeto@nimeto.nl