Direct naar content
Aanmelden

Inter­nationalisering

Internationalisering

Wil jij dolgraag een tijd naar het buitenland? Het kan met Nimeto! Internationalisering staat bij ons hoog op de agenda. Stage in het buitenland? Wij maken het mogelijk. Niet dat we jou zo graag kwijt willen, maar een paar maanden werkervaring opdoen in het buitenland is een mooie kans.

Maar stagelopen in het buitenland, waar doe je dat? Hoe vind je een goede plek? Daar helpen wij je mee! Nimeto heeft namelijk warme banden met vakscholen en erkende leerbedrijven in het buitenland. Jaarlijks organiseren we gezamenlijke projecten met deze scholen. Daardoor heb jij de mogelijkheid om te leren ook buiten Nederland. Perfect voor de avontuurlijke student.

Wat leer je door stage lopen in het buitenland?

Van stage lopen in het buitenland leer je heel veel. Het is natuurlijk hartstikke gaaf om een ander land en cultuur te leren kennen. Ook een goede manier om je Engels te verbeteren!


Daarnaast word je zelfredzamer. Je bent ver weg van je ouders en school, maanden achter elkaar. Alles moet je zelf regelen: een plek om te wonen, je vervoer… je wordt heel sterk en zelfstandig.


Ook doe je werkervaring op buiten Nederland. In een tijd van globalisering en internationalisering is dat erg handig. Goed voor je cv dus! Met mbo in het buitenland groei je als (vak)mens.

Waarom stage lopen in het buitenland?

Na een drukke week op het strand chillen in Curaçao? Of ‘s avonds na je werkdag lekker bijkomen op een terrasje in Frankrijk? Het kan als je stage loopt in het buitenland! Een internationale stage is een unieke ervaring die je nooit meer vergeet.


Stage lopen in het buitenland is ook goed voor jouw toekomst. Internationalisering zorgt er namelijk voor dat samenwerken met het buitenland steeds belangrijker wordt. Veel vakbedrijven zijn ook in het buitenland actief. Of ze werken samen met bedrijven in het buitenland. Als jij door je stage ervaring hebt met werken in het buitenland, is dat dus een voordeel. 


Door stage te lopen in het buitenland vergroot je dus je kansen op de arbeidsmarkt. Misschien kan jij later zelfs wel werken in het buitenland! Een mooie kans en goed voor je toekomstige carrière.

Waar kun je stagelopen in het buitenland?

Misschien ben jij heel enthousiast over een stage in het buitenland, maar weet je niet goed waar te beginnen. Hoe vind je überhaupt een plek? Daar helpen wij je bij!

Nimeto heeft al jarenlang contacten met bedrijven buiten Nederland. Daardoor kunnen wij je helpen met het vinden van een stageplek in het buitenland. Op de wereldkaart in de informatiebrochure zie je waar al studenten voor je zijn geweest. 


Deze (oud-)studenten staan klaar om hun ervaringen met je te delen. Je hebt dus veel mogelijkheden als je stage in het buitenland wilt lopen. De informatiebrochure van Nimeto hierover helpt je goed op weg.



Projecten in het buitenland

Niet alleen voor stage gaan we naar het buitenland maar ook voor projecten.


Voor de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie organiseert Nimeto projecten in Frankrijk. Elk jaar gaan hier Nimeto-studenten heen om gave projecten uit te voeren. Een mooi voorbeeld is de restauratie van de kerk van Prosnes enkele jaren geleden. Onze studenten hebben de kerk in een nieuw jasje gestoken door de muren prachtig te schilderen. Een leuke manier om te leren, een ander land te zien én misschien nog een woordje Frans op te steken.


Een ander project is voor Movement On The Ground op Lesbos, Griekenland. MOTG vangt vluchtelingen op en onze studenten en docenten geven de vluchtelingen een basistraining schildertechnieken en maken samen decoratieve schilderingen op de cabins.

Studenten van de opleiding Styling, Interieur en Vormgeving kunnen kiezen voor een project in Barcelona. Daar krijgen ze Spaanse taal- en cultuurles, bezoeken ze Spaanse bedrijven en werken ze samen met leeftijdsgenoten op een partnerschool.

Stage lopen in Europa

Tijdens je opleiding kun je kiezen voor een stage in het buitenland. Veel studenten zijn je al voorgegaan naar België, Duitsland, Spanje, Malta, Italië, Portugal, Griekenland, Verenigd Koninkrijk of Denemarken. En vergis je niet ook in België kun je echt een buitenlandervaring opdoen.

Wil jij content maken voor een bedrijf, een interieur ontwerpen voor een tweede huis in Spanje, of wil je zien hoe een makelaar op Malta werkt. Er is heel veel mogelijk.

Om je op weg te helpen is er een informatiebrochure, die kun je opvragen bij Monique Weijers. Zij verzorgt ook de voorlichtingen en heeft spreekuur voor individuele vragen.

Stage lopen buiten Europa

Ben jij écht avontuurlijk ingesteld? Dan is stagelopen buiten Europa ook mogelijk. Op de Nederlandse Antillen bijvoorbeeld. Nimeto-studenten van onder andere de opleidingen Styling, Interieur en Vormgeving en Media en Communicatie zijn eerder op stage geweest op Curaçao. Toffe projecten uitvoeren in de tropische zon, omringd door blauwe zee en hagelwitte stranden… niet verkeerd toch?


Een andere plek buiten Europa waar onze studenten stage hebben gelopen is Australië. Als je goed Engels kunt en niet vies bent van surfen in je vrije tijd is dit zeker een aanrader!


Ook buiten Europa kunnen wij je dus helpen bij het vinden van een geschikte stageplaats. Als jij wilt leren én meer van de wereld wilt zien is dit je kans!


Financiering voor internationale stages

Maar zo’n stage in het buitenland, hoe betaal je dat? Reizen naar het buitenland en daar verblijven kost natuurlijk wel geld. Hiervoor bestaan gelukkig de Erasmus+ en World+ beurzen voor studenten.
Daarmee kun je financiële steun krijgen voor een stage in het buitenland. Door de Erasmus+ beurs is een stage in een van de landen van de Europese Unie voor iedereen financieel mogelijk.  


Zelfs als je eenmaal je diploma op zak hebt kun je binnen 12 maanden na afstuderen een Erasmus+ beurs aanvragen voor het opdoen van werkervaring binnen een van de landen van de EU.


Erasmus+ accreditatie

Erasmus+ is het subsidieprogramma van de Europese Unie voor grensoverschrijdende uitwisseling en samenwerking. Nimeto heeft hier een accreditatie voor ontvangen en bewezen mobiliteiten van hoge kwaliteit uit te voeren.
Studenten, medewerkers en alumni kunnen een Erasmus+ beurs aanvragen voor mobiliteit naar een van de EU-landen of daarbuiten. Met de Erasmus+ subsidie voorzien we studenten, medewerkers en alumni van financiële ondersteuning.

Inter­national­isation­@­home

Voor een internationale ervaring hoef je niet de grens over, ook vanuit Nederland werken we aan internationalisering en het opdoen van interculturele competenties. Op Nimeto bieden we twee internationale keuzedelen aan, werken we online samen met internationale opdrachtgevers uit het buitenland en doen we aan online uitwisseling via Etwinning.

Contact

Zou je meer willen weten of heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze coördinator internationalisering Monique Weijers: