Huldiging Wereldkampioen Etaleren Pien Hoveling en Expert Coach Erika Scharff

01-11-2017

Vanmorgen is onze nieuwe wereldkampioen etaleren, Pien Hoveling, gehuldigd op Nimeto. Pien loopt momenteel stage bij De Bijenkorf in Amsterdam en kwam vandaag naar Utrecht om daar in het bijzijn van haar familie en alle aanwezige docenten en studenten in het zonnetje te worden gezet.

De inmiddels viervoudig winnares van een gouden medaille wordt geprezen om haar uitzonderlijke prestatie tijdens WorldSkills (14 t/m 19 oktober, Abu Dabi). Uiteraard vanwege het behalen van een gouden medaille, maar Pien toonde ook 'Excellent Vakmanschap' met een score van 744 punten én werd ze daarmee tevens uitgeroepen tot 'Best of Nation'. 

'Een voorbeeld voor vele studenten die in het MBO een vak leren' zegt de aanwezige Inge Vossenaar, Directeur MBO bij het Ministerie OCW. Ook Yvonne de Groot, Manager Onderwijs bij de Gemeente Utrecht, is trots op Pien haar vakmanschap en getoonde kwaliteiten tijdens haar deelname aan de EuroSkills, SkillsHeroes en WorldSkills.

Henk Vermeulen, Voorzitter College van Bestuur, prijst ook coach expert en docent, Erika Scharff, voor haar inzet. 'Je kunt alleen maar gouden medailles halen, als je docenten hebt die alles uit de student halen' aldus Vermeulen. Hij voegt daar trots aan toe: 'Deze medailles bevestigen dat Nimeto Utrecht een hartstikke goede school is en iedereen daarvan kan profiteren. Het resulteert in dit soort mooie momenten.'

Podiumplek
Nimeto heeft sinds haar eerste deelname aan de beroepenwedstrijden voor mbo-ers tot 21 jaar in 2011, steeds een podiumplek behaald. Inmiddels zijn er 8 gouden medailles, 2x zilver en 1 bronzen medaille behaald voor de beroepen 'etaleur' en 'interieuradviseur'. Pien Hoveling behaalde goud tijdens EuroSkills in Gothenborg (2016), SkillsHeroes (2016 en 2017) en WorldSkills in Abu Dhabi (2017).  

Extra feestelijk tintje

Naast de huldiging van Pien en Erika is vanmorgen nog een winnaar in het zonnetje gezet. Docent en Chef Creatieve Werkplaats, Pim van Baarsen, won afgelopen week met zijn sociale onderneming 'Super Local' de 'Keep an Eye Talent Design Grant' Award. Deze award met daaraan gekoppelde prijs stelt jonge ondernemers in staat om hun projecten en doelen verder te verspreiden en daarmee andere jonge ontwerpers te stimuleren. Pim is oud student Nimeto van de opleiding Interieur Decoratie Exterieur (IDE), studeerde daarna af aan de Dutch Design Academy en sinds 2016 werkzaam bij Nimeto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beelden van de huldiging zijn hier terug te zien: