Oud Nimeto-student Hedser Heidstra valt in de prijzen bij "Vakwedstrijd voor schilders"

14-11-2019

Hedser Heidstra heeft een eerste en tweede prijs gewonnen voor imitatietechnieken voor de vakwedstrijd voor Schilders van de SCS (StudieClubSchilders) 2019. Hedser is vorig schooljaar afgestudeerd van onze opleiding Specialist Restauratie Decoratie. Deze prijzen zijn een goede aanmoediging voor zijn verdere professionele carrière in het vak.

Hedser is na het afstuderen een eigen bedrijf gestart in specialistisch schilderwerk, waarbij de bijzondere technieken die hij geleerd heeft ook kunnen worden toegepast.

Ik vind het opstarten van een eigen bedrijf de beste keuze in mijn leven. Het geeft zowel de mogelijkheid om ingehuurd te worden door andere bedrijven als ook de mogelijkheid om voor een particulier zelfstandig te werken”, vertelt Hedser. Hij heeft de eerste prijs gewonnen voor een houtimitatie van eikenhout en de tweede prijs voor een marmerimitatie van Vert de Mer.  “Met deze twee prijzen zou het mooi zijn om zo snel mogelijk in aanmerking te komen voor interessante restauratie- en decoratieklussen”, aldus Hedser.

De jaarlijkse vakwedstrijd is een vast onderdeel van de landelijke Schildersdag van de SCS. In totaal zijn door de vakjury meer dan 170 ingezonden werkstukken beoordeeld uit verschillende disciplines. Deelnemers kwamen uit Nederland en België. Dit jaar vond de vakwedstrijd plaats in de Basiliek in Oudenbosch. Een prachtige locatie waar het interieur is gedecoreerd met marmer-imitaties en tevens een goed decor voor het uitreiken van de prijzen.

De winnaars kregen een oorkonde en het juryrapport. De vakwedstrijd biedt een mooi podium voor huidige en afgestudeerde studenten die hun talent willen laten zien op het gebied van decoratie- en imitatietechnieken.