Nimeto Studenten gaan goedgemutst haken en breien voor het Nationaal Ouderenfonds

07-11-2017
Meer dan alleen maar een vak leren
Onderwijs op het mbo betekent meer dan studenten voorbereiden op de arbeidsmarkt. Het mbo kent een drievoudige kwalificering en leidt studenten op voor een beroep, een vervolgopleiding en tot burgers die volwaardig deelnemen aan de maatschappij. Daarom gelden voor iedereen die een mbo-diploma wil halen naast beroepskwalificatie-eisen ook algemene eisen: Nederlands, rekenen, Engels (voor mbo 4) en loopbaan en burgerschap.
 
Het onderdeel burgerschap bereidt de mbo studenten voor op volwaardige deelname aan de maatschappij en goed kunnen functioneren in hun beroep. De vaardigheden, houding en kennis die daarbij horen zijn beschreven in vier zgn. burgerschapsdimensies: de politiek-juridische dimensie, de economische dimensie, de maatschappelijk-sociale dimensie en de dimensie vitaal burgerschap.
 
Workshop Goedgemutst Haken & Breien
In het kader van de maatschappelijk-sociale dimensie richt Nimeto Utrecht de aandacht vandaag op de ouderen in de maatschappij. Omdat we een creatieve school zijn, is er in onze creatieve werkplaats Labora een leuke workshop geven: Goedgemutst breien voor het Ouderenfonds.
Gedurende drie uren leerden de studenten om een mutsje te haken of breien. Daarbij zijn ze geholpen door de docenten, maar zijn er ook 5 haak- en breimeesters aanwezig die volop tips geven en het erg leuk vinden om dit project samen met de jonge studenten uit te voeren.
Front row
Een aantal studenten grijpt hun kans en kiest voor een 'front row' positie om zoveel uitleg te krijgen van de breimeesters. In een nagebootste huiskamer setting in jaren '70 stijl is er vandaag hard gewerkt en mooie bijdrage geleverd aan deze sympathieke actie van Innocent.
De Goedgemutste Breicampagne
Met de landelijke campagne vraagt Innocent aandacht voor eenzame ouderen in Nederland. De actie loopt nog tot 8 december. Alle ingeleverde mutsjes worden door Innocent op hun smoothies geplaatst. Deze flesjes staan in de maand januari in de winkels. Van elk verkocht flesje + mutsje gaat 20 cent naar het Ouderenfonds. Met dit geld gaat het Ouderenfonds activiteiten organiseren voor eenzame ouderen in Nederland. Nimeto Utrecht wil door de samenwerking met ouderen in deze creatieve workshop een mooie bijdragen leveren aan deze positieve campagne.