Frobot ontwerpwedstrijd voor aankomend studenten

11-03-2019

Aankomend studenten Styling Interieur en Vormgeving (SIV) maken een thuisopdracht als onderdeel van hun aanmelding. Dit jaar was de opdracht: ‘Maak een fantasie robot met een verzonnen, maar duidelijk herkenbare functie: een frobot’ Tijdens het laatste Open Huis zijn de makers van de beste frobots in het zonnetje gezet. Ze kregen allemaal een leuke goodiebag... en uiteraard een plek op de opleiding SIV. 

Vanuit de opleiding SIV kijken we of toekomstige studenten passen in het onderwijs wat we aanbieden. We doen dat op een zorgvuldige wijze en kijken onder andere naar creatieve aanleg en ambitie. Een van de middelen die we daarvoor inzetten is een huiswerkopdracht.

De opdracht dit jaar was: maak een Frobot. Een fantasierobot met een verzonnen maar herkenbare functie. Want: je kunt je huis laten stofzuigen zonder dat je zelf de stofzuiger vastpakt, en het gras automatisch laten maaien. We laten op afstand bestuurbare karretjes rijden op Mars, en kunnen met een app op afstand de gordijnen dichtdoen. Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden om ons persoonlijke leven makkelijker te maken. Kortom: de techniek staat voor niets. 

De afgelopen weken stroomde de school langzaam maar zeker vol met robots in alle soorten en maten. Het was dan ook een lastige klus om daaruit de allerbeste te kiezen. Op onderstaande foto's de 12 genomineerde robots, de beste vertaling van opdracht naar concept is gedaan door:
1. Fieve van den Hout (glas geluksmannetje), 
2. Jaden Brunekreef (vuilnisman) en 
3. Jannetje van Eijk (koolstoffilter schone lucht).