Direct naar content
Aanmelden

Over Nimeto

Over ons

Nimeto is de vakschool voor creatieve ruimtemakers. 

En dat kan wat ons betreft iedereen worden. Ben jij creatief, gemotiveerd en eigenzinnig? Dan past onze school helemaal bij jou! En jij helemaal bij onze school. Lees hier alles over ons. Wat kun je van ons verwachten?

Waar staat Nimeto voor?

Mensen maximaal de ruimte geven om zichzelf te ontplooien. Dát willen we! Hoe doen we dat? Door niet alleen ruimte voor creativiteit, maar ook ruimte voor de student als mens te creëren. Je kunt bij Nimeto jezelf zijn: wij vinden het belangrijk dat studenten zich thuis voelen bij ons op school. Dat ze zich vrij voelen om hun ideeën te uiten en dingen uit te proberen. Zo kunnen studenten elkaar inspireren en zich ontwikkelen tot topvakman of -vrouw. De wereld mooier maken begint bij Nimeto.


Wat kun je verwachten van Nimeto?

Wij willen al onze studenten de kans geven om het meeste uit zichzelf te halen. Daarom krijgen studenten zoveel mogelijk creatieve vrijheid tijdens hun opleiding. Jij kiest wat voor projecten je wilt uitvoeren, waar je stage wilt lopen, en welke richting je op wilt binnen jouw vakgebied. Want wie kan jouw toekomst beter vormen dan jijzelf?


Studenten hebben zelf dus veel verantwoordelijkheid om hun eigen richting te kiezen. Maar wat mag jij van ons als school verwachten? Het is onze taak om te zorgen dat jij de beste kansen hebt wanneer je afstudeert. Daarvoor houden wij de arbeidsmarkt goed in de gaten. We staan in nauw contact met bedrijven binnen de branches waarvoor wij opleiden. Zo weten we zeker dat onze opleidingen goed aansluiten op de vraag van het bedrijfsleven.


Ook passen we ons onderwijs aan de nieuwste ontwikkelingen in de wereld aan. Dit kunnen technische ontwikkelingen zijn: de ontdekking van nieuwe materialen of technieken bijvoorbeeld. Ook letten we op belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen. Denk daarbij aan een toenemende aandacht voor duurzaamheid. Deze ontwikkelingen nemen we mee in ons onderwijs en geven we door aan studenten. Op die manier zijn jouw vaardigheden en kennis altijd up-to-date als je afstudeert.


Begeleiding

Wij bieden al onze studenten basisbegeleiding. Zeker in het begin van je opleiding is dit belangrijk. Van de middelbare school naar het mbo is namelijk een flinke stap. Er wordt een meer zelfstandige en actieve houding van je verwacht. Ook werk je toe naar jouw toekomstige carrière: dat is best spannend.

Daarom krijgt elke student bij Nimeto een mentor toegewezen. Je mentor is iemand uit jouw eigen onderwijsteam - geen vreemde dus. Met je mentor kun je alle studiegerelateerde zaken bespreken. Of persoonlijke als dat nodig is. Dat is wat we bieden aan al onze studenten.

Meer informatie over beleiding en ondersteuning?

Onze bevlogen medewerkers

Onze docenten zijn niet alleen docenten. Zij zijn ook vakmensen die zelf praktijkervaring hebben in de branche waar ze studenten voor opleiden. Daardoor begrijpen zij goed hoe het leerproces van studenten eruit ziet. Ook weten zij hoe het werk na de studie eruitziet. Zo weten ze welke vaardigheden studenten moeten ontwikkelen. Echt toekomst- en carrièregericht onderwijs dus.



Na Nimeto

Nimeto is een praktijkgerichte creatieve vakschool. We staan midden in het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt. Daar staan onze studenten hoog aangeschreven, en we werken allemaal hard om onze goede reputatie te behouden. Daarom bekijken we met interesse wat onze studenten na het behalen van hun Nimeto-diploma doen. Vinden zij snel werk, of gaan ze door met een vervolgopleiding? Meer informatie hierover vind je op onze pagina Uitstroom.


Codes en regelingen

Wij willen dat iedereen zich veilig voelt bij Nimeto - zowel medewerkers als studenten. Ook streven we naar een goede samenwerking met bedrijven en andere partners. Daarvoor stellen we hoge eisen aan onze organisatie en opleidingen. Wij willen het beste onderwijs leveren dat we kunnen.

Toch kan het voorkomen dat je als student, ouder of externe relatie niet tevreden bent of een klacht hebt. In dat geval: laat het ons weten. Op onze pagina Codes en regelingen lees je meer over onze klachtenregelingen en wie je moet benaderen.